2022. december 5., hétfő
NKE

Vízdiplomáciai mesterképzést indít az NKE

A nemzetközi vízpolitikával és vízdiplomáciával foglalkozó, angol nyelvű, négy féléves mesterképzés indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) víztudományi karán – közölte az intézmény.

Megjelent: 2020. február 3., hétfő 10:45  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: uni-nke.hu
Megjelent: 2020. február 3., hétfő 10:45 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: uni-nke.hu

Az NKE budapesti campusán induló angol nyelvű, négy féléves mesterképzés „a nemzetközi dimenzió mellett átfogó képet nyújt a vízpolitikai irányítás általános természettudományos, igazgatási és közgazdasági alapismereteiről” – írták a közleményben.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Kifejtették: Magyarországon a tizenkét vízügyi igazgatóság közül mindössze kettőhöz nem tartoznak határvizek, de az ő munkájukat is napi szinten befolyásolja a „felvízi országok tevékenysége”. Ezért is fontos Magyarország számára a nemzetközi vízpolitikai együttműködés, amelyben egyre több állami szerv (Külgazdasági és Külügyminisztérium, Köztársasági Elnöki Hivatal, Agrárminisztérium, Belügyminisztérium) folytat vízdiplomáciai tevékenységet.

A magyar közigazgatás számára tehát szükséges egy olyan átfogó egyetemi szintű vízpolitikai és vízdiplomáciai képzés, amely az érintett ágazatok jelenlegi és jövőbeni munkatársait megfelelő elméleti, gyakorlati és idegen nyelvi tudással ruházza fel – emelték ki.

Az NKE közleménye szerint ehhez hasonló vízügyi együttműködési mesterképzést a világon jelenleg kevés felsőoktatási intézmény folytat. Ezért a szakindítás célja egy szélesebb nemzetközi hallgatói réteg megszólítása is – tették hozzá.

Forrás: MTI
Indexkép: uni-nke.hu
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!