2022. december 7., szerda
Világbajnok lett Belényi Beatrix és hatéves malinoisa, Zen

Világbajnok lett romkutatásban Belényi Beatrix és Zen

Huszonnégy ország ötvenkilenc csapata mérte össze tudását szeptember 16-22. között a franciaországi Villejust-ben tartott 25. IRO Mentőkutya Világbajnokságon, amelynek romkutatás versenyszámában magyar siker született.

Megjelent: 2019. október 9., szerda 16:58  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: katasztrofavedelem.hu  ·  Indexkép: MTI - Mónus Márton
Megjelent: 2019. október 9., szerda 16:58 | Rovat: Hírek
Forrás: katasztrofavedelem.hu
Indexkép: MTI - Mónus Márton

Huszonnégy ország ötvenkilenc csapata mérte össze tudását szeptember 16-22. között a franciaországi Villejust-ben tartott 25. IRO Mentőkutya Világbajnokságon, amelynek romkutatás versenyszámában a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben versenyző Belényi Beatrix és hatéves malinoisa, Zen a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A világbajnokság legeredményesebb magyar versenyzője a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben induló Belényi Beatrix és hatéves malinoisa, Zen lett, akiket a romkutatás versenyszám abszolút győzteseivé koronáztak.

Magyarországot tíz kutya és vezetője képviselte a megméretésen: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon szolgálatot teljesítő Leczki Sarolta és Karma (malinois), a Pannon Kutyás Kutató-mentő Csapat színeiben Belényi Beatrix és Zen (malinois), valamint Kiss Ágnes és Dao (keverék) lépett pályára.

Világbajnok lett Belényi Beatrix és hatéves malinoisa, Zen

(Fotó: MTI – Mónus Márton)

A Mancs a Kézben Egyesület részéről Orosz Viktória és Ninja (border collie), Csóka Gabriella és Zoé (malinois), Pinkóczi Diána és Kevlár (malinois), illetve Molnár Ivett és Jethro (malinois) utazott Franciaországba. A magyar csapat tagja volt az S.O.S. Mentőkutyás Egyesület versenyzője, Gáspár Ildikó is Pencu (keverék) nevű kutyájával, a Kutyákkal az Életért Alapítvány képviseletében Szabó Gábor és Cili, a németjuhász mutatta be tudását, a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálattól pedig Balázs László és Symba bizonyította, hogy egy kilencéves, súlyos műtétből felépült kutyában is van még spiritusz. A tíz kutyából kilenc állt rajthoz, Zoé ugyanis megsérült, így gazdájával visszaléptek a versenytől.

Világbajnok lett Belényi Beatrix és hatéves malinoisa, Zen

(Fotó: MTI – Mónus Márton)

A hazai csapat tagjai rom- és területkutatás versenyszámban indultak, illetve valamennyien teljesítették az engedelmességet, fegyelmezettséget, ügyességet tesztelő pályát. A körülmények nem könnyítették meg az összesen több mint száz versenyző dolgát: a viharos időjárás mellett a kutatásra váró erdős terület nagysága, illetve a romterület nehézsége is komoly feladat elé állította a versenyzőket – ahogy az egy valós katasztrófa esetén egyébként is lenne.

Forrás: katasztrofavedelem.hu
Indexkép: MTI - Mónus Márton
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!