2022. november 26., szombat
Steak, sült hús

Van, ahol már a sült hús is 3D-s nyomtatóval készül

A gyártók szerint ugyanazt az ízélményt nyújtja az állati helyett növényi alapanyagokból 3D-s nyomtatóval előállított húskészítmény, mint a valós. Sőt, a termék a környezetre és egészségünkre is jobb hatással van.

Megjelent: 2019. november 18., hétfő 13:02  ·  Rovat: Technikás  ·  Forrás: hirado.hu  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2019. november 18., hétfő 13:02 | Rovat: Technikás
Forrás: hirado.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

A Redefine Meat azt ígéri, termékei mind kinézetben, mind textúrában és ízben hozzák a várt színvonalat, mindezt egy nyomtató segítségével – olvasható a The Guardian cikkében.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A „nyomtatott” hús a tervek szerint már a jövő évben az európai éttermek menüjére kerülhet, hiszen több cég – köztük egy izraeli és egy spanyol – kísérletezik a gyártással. A gyártók szerint a mesterséges húst növényi fehérjékből vagy laboratóriumban előállított állati szövetekből is el lehet készíteni, amelyet kis kapszulaszerű tartályban töltenek be a 3D-s nyomtatóba, amely a húst rétegekből felépítve egyszerűen kinyomtatja.

Eshchar Ben-Shitrit, a Redefine Meat igazgatója szerint a nyomtatott húsra való áttérés a környezetre is kedvező hatást gyakorolna. A megnövekedett húsfogyasztási igényre már nincs elegendő erőforrás, az állatok tartása pedig óriási mennyiségű vizet, takarmányt és energiát emészt föl.

Ha például a szarvasmarha-tenyésztést csökkenteni lehetne, a szén-dioxid-kibocsátás is redukálódna. A nyomtatott hús nemcsak a környezetre, hanem az emberek egészségére is jó hatást gyakorolna. Manapság sokan túlzott mennyiségben fogyasztanak húst, a növényi készítmények pedig a koleszterinszintet sem növelnék.

A növényi alapanyagokból készült húst már Oroszországban is forgalmaznak, amely főleg vegetáriánus és vegán körökben népszerű.

Forrás: hirado.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!