2022. december 3., szombat
Érettségi

Valaki súgott a töriérettségire, az Oktatási Hivatal feljelentést tett

Az Oktatási Hivatal (OH) büntetőfeljelentést tett a szerdai történelemérettségi ügyében ismeretlen tettes ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Megjelent: 2019. május 8., szerda 17:31  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Szigetváry Zsolt
Megjelent: 2019. május 8., szerda 17:31 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Szigetváry Zsolt

Az OH szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint május 8-án, az írásbeli vizsga megkezdése után az OH-hoz bejelentés érkezett arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A hivatal ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Az eduline.hu oktatási portál korábban arról írt, hogy a szerdai történelemérettségi után sok helyen közzétettek egy olyan korábban készült screenshotot, amelyen szerepelnek a középszintű történelemérettségi esszétémái. Több diák állítása szerint ez a kép már kedd este elkezdett terjedni, így voltak olyanok, akik már reggel nyolc óra előtt tudták, hogy Szent Istvánról, a sztálini propagandáról, a középkori uradalmakról és a trianoni béke következményeiről írhatnak majd esszét.

A BRFK az MTI megkeresésére szerda délután azt közölte, hogy megérkezett a feljelentés, amely alapján el is rendelték a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

FRISSÍTÉS – Nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát

A megjelent híresztelésekkel ellentétben az Oktatási Hivatal nem íratja újra a történelem írásbeli érettségit. Az esszékérdések esetleges kiszivárogtatása ügyében az Oktatási Hivatal a rendőrségi feljelentést megtette, a tények feltárása a nyomozó hatóságok feladata” – olvasható az Oktatási Hivatal közleményében.

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Szigetváry Zsolt
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!