2022. december 7., szerda
OKPV 2020

Váci iskola csapata nyerte az idei OKPV-t

A Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma diákcsapata nyerte az Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyt (OKPV).

Megjelent: 2020. május 4., hétfő 20:03  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: Sajtóközlemény  ·  Indexkép: Mathias Corvinus Collegium
Megjelent: 2020. május 4., hétfő 20:03 | Rovat: Hírek
Forrás: Sajtóközlemény
Indexkép: Mathias Corvinus Collegium

A tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a GimiMore csapata hetedik alkalommal szervezte meg a tanulmányi versenyt, amelynek döntőjét – a jelenlegi helyzethez alkalmazkodva – online bonyolították le a szervezők.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Az OKPV történetében először fordult elő, hogy a diákoknak egy közelmúltban történt esetet kellett feldolgozniuk a végső megmérettetésen. A korábbi évekhez hasonlóan, a csapatok az esettanulmányt a döntő előtti napokban – ezúttal 120 órával előbb ─ kapták meg. Az idei téma Magyarország második világháborús hadba lépésének problematikája volt, amelynek során Horthy Miklós kormányzónak kellett tanácsot adni a kassai bombázást követő percekben. A csapatoknak a lehetőségeket, valamint az erősségeket, gyengeségeket mérlegelve számszerű adatok és hiteles, korabeli források felhasználásával kellett az általuk legjobb és legvédhetőbb álláspontot bemutatniuk.

Az OKPV népszerűsége töretlen, az elmúlt három évben duplájára nőtt a versenyre jelentkezők száma, idén 300 csapat regisztrált. A mostani helyzet nem tette lehetővé a döntő hagyományos, személyes részvétellel történő megrendezését, így ezúttal rendhagyó módon kétnapos videokonferencia keretében zajlott az esemény” – mondta Szarka Álmos, az OKPV szervező csapatának idei vezetője.

OKPV 2020

Az idei döntőt online rendezték
(Fotó: Mathias Corvinus Collegium)

A négykörös verseny két online és regionális fordulójából 32 csapat jutott tovább az április 23─24-én megrendezett döntőbe. A prezentációkat szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai pontozással állították fel a verseny helyezettjeinek sorrendjét.

Idén is nagyszerű nyeremények vártak a legjobbakra: a győztes csapat egy négynapos koppenhágai utat kapott ajándékba, míg a második helyezett csapat tagjai egy-egy e-book olvasót, a harmadik helyezettek pedig könyvutalványból és szabadulószoba belépőből álló csomagot vihettek haza.

Az első három helyezett:

 1. helyezett: Koravének (Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma)
  Nagy Márton, Kende Zoltán, Törőcsik József
 2. helyezett: Nyertesek (Török Ignác Gimnázium, Gödöllő)
  Gergely Mátyás, Szerencsi Márk, Litkei Róbert
 3. helyezett: Lómaiak (PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium)
  Mieth Péter, Wébes Kolos, Auth Gergő

A döntő szakmai zsűritagjai voltak:

 • Csapodi Zoltán, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának az igazgatója;
 • Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának (NEB) elnökhelyettese;
 • Strohmayer János, közgazdász, az Egon Zehnder budapesti irodájának a vezetője;
 • Takács József, a Telenor Hungary controlling igazgatója.
Forrás: Sajtóközlemény
Indexkép: Mathias Corvinus Collegium
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!