2022. december 8., csütörtök
U17 válogatott

U17-es foci VB: a legjobb tizenhat közé jutás a cél

Preisinger Sándor szövetségi edző kijelentette: a magyar válogatott egyértelmű célja, hogy csoportjából a nyolcaddöntőbe jusson az október 26. és november 17. között megrendezésre kerülő U17-es labdarúgó-világbajnokságon.

Megjelent: 2019. október 18., péntek 10:09  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Illyés Tibor
Megjelent: 2019. október 18., péntek 10:09 | Rovat: Sport
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Illyés Tibor

A brazíliai tornára készülő együttes október 19-én, szombaton utazik a helyszínre. A magyar válogatott mindhárom csoportmérkőzését a másfél millió lakosú Goianiában játssza az Olimpiai Stadionban. Október 26-án, szombaton, magyar idő szerint 22 órától Nigéria, három nappal később Ausztrália, november 1-én pedig Ecuador lesz az ellenfél. A kvartett első két helyezettje és a hat csoport négy legjobb harmadik helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Ahogy eddig is, úgy most is lépésről lépésre haladunk. Ha sikerül 16 közé jutni, akkor majd kitűzhetünk új célokat” – mondta az október 17-i sajtóbeszélgetésen Preisinger Sándor.

A csoportellenfeleket illetően úgy fogalmazott, az ausztrál csapat futballja leginkább a szerbek stílusára hasonlít, a korosztályban ötszörös világbajnokként rekorder Nigériát nagyon jó egyéni képességű és gyors játékosok alkotják, a legérettebbnek pedig Ecuador játéka tűnik, ezért a videofelvételek alapján a dél-amerikai együttest tartja a legerősebbnek a trióból.

Várhatóan 30-35 fokos meleg, de csapadékos idő vár majd a válogatottakra. A mi meccseink késői időpontjai miatt már naplemente lesz, azaz várhatóan a hőség is csökken addigra” – tért ki a brazíliai körülményekre a tréner. Az MTI érdeklődésére úgy vélekedett, csapatának mindenben előre kell lépnie az Európa-bajnoksághoz képest, de a pontosságot és a több labdabirtoklást említette konkrétan.

Preisinger Sándor megjegyezte, egyes játékosok már felkerültek a felnőttekhez, és abban reménykedik, ez a futballisták dinamikáján is meglátszik majd, továbbá ennek köszönhetően letisztultabb játékot vár.

Kata Mihály arról beszélt, hogy mindenképpen szeretnének továbbjutni a négyesből. A felkészülést illetően azt mondta az MTK Budapest középpályása: augusztusban egy győzelemmel és két vereséggel nem sikerült jól egy csehországi torna, de ott több meccsen is nem meghatározó futballisták léptek pályára, szeptemberben viszont az alapcsapattal kétszer is győztek Horvátországban.

A viadalra 18 mezőnyjátékost és három kapust lehetett nevezni az október 16-i határidőig, a keretben a torna kezdetéig csak sérülés esetén lehet változtatni. Arra az esetre, ha valaki a torna kezdetéig megsérül, két tartalék is a csapattal utazik, őket az első mérkőzést megelőző napig utólag lehet nevezni a sérült játékosok helyére.

Nem volt könnyű dolgom a végső keret kialakításakor, mert csupán huszonegy játékost lehetett nevezni a világbajnokságra, pedig az elmúlt egy évben nyújtott teljesítmény alapján ennél többen megérdemelték volna, hogy ott lehessenek velünk Brazíliában” – nyilatkozta a szövetség honlapjának Preisinger Sándor. „Ezúton is köszönöm azoknak a kerettagoknak a munkáját, akik sokat tettek a csapatért, de most nem utazhatnak el a válogatottal, a mostani VB-szereplés az ő sikerük is” – tette hozzá a tréner.

A magyar válogatott VB-kerete

Kapusok:
Hegyi Krisztián (West Ham United), Megyeri Gábor (Bp. Honvéd), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)

Védők:
Buna Gábor (Bp. Honvéd), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (Parma), László Dávid (Bp. Honvéd), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia), Horváth Milán (Bp. Honvéd), Orosz Donát (DVTK)

Középpályások:
Kata Mihály (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK), Major Sámuel (Salzburg), Kosznovszky Márk (Parma), Baráth Péter (DVSC)

Támadók:
Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Mester Csaba (Austria Wien), Komáromi György (Puskás Akadémia), Németh András (Genk), Molnár Rajmund (Benfica)

Tartalékok:
Sipos Gábor (Puskás Akadémia), Hajdú Roland (Ferencváros)

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Illyés Tibor
Címkék:
, , ,
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!