2022. december 3., szombat
Vaskó Sándor, életmentő trolibuszvezető

Trolibuszvezető mentett meg egy 18 éves lányt Budapesten

A hirtelen szívhalál miatt rosszul lett fiatal lány újraélesztését még a mentők kiérkezése előtt megkezdte november 13-án Vaskó Sándor trolibuszvezető a 77-es járaton. A lányt válságos állapotban szállították kórházba, de később jobban lett.

Megjelent: 2019. december 14., szombat 13:51  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: facebook.com  ·  Indexkép: facebook.com
Megjelent: 2019. december 14., szombat 13:51 | Rovat: Hírek
Forrás: facebook.com
Indexkép: facebook.com

Vaskó Sándor trolibuszvezető november 13-án gyors helyzetfelismerő képességének, lélekjelenlétének és felkészültségének köszönhetően megmentette egy 18 éves lány életét. A hirtelen szívhalál miatt rosszul lett fiatal lány újraélesztését még a mentők kiérkezése előtt megkezdte. Ennek köszönhetően a beteg – aki addig nem ismert veleszületett szívelégtelenségben szenved – mindenféle szellemi károsodás nélkül vészelte át a hirtelen keringés-összeomlást – olvasható a BKV Zrt. Facebook-csoportjában.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A trolibuszvezető így emlékszik vissza a történtekre:

15 éve dolgozom a BKV-nál trolibuszvezetőként, korábban a 78-ason, 79-esen, most a 77-esen, már három éve. Százhatvanszoros véradó, csontvelődonor vagyok. Most először vettem részt elsősegélynyújtásban, újraélesztésben, november 13-án szerdán, 9 óra 10 perctől. Utasaim jelezték, hogy egy fiatal hölgy rosszul lett a járatomon és összeesett. Hátramentem, megnéztük, hogy van-e pulzusa, légzése – ekkor még volt. Egy utas közben már hívta a mentőket is, én pedig lehúztam az áramszedőket és értesítettem a forgalomirányítást.”

Vaskó Sándor, életmentő trolibuszvezető

Vaskó Sándor, trolibuszvezető
(Fotó: facebook.com)

Az utasok leszálltak, csak három utas maradt a járművön, akiktől nagyon sok segítséget kaptam, ugyanis észleltük, hogy a hölgy már nem lélegzik. A stabil oldalfekvésből ekkor hanyatt fektetve azonnal megkezdtem a mellkaskompressziót. A mentőorvos közben a kihangosított telefonon keresztül adta a szükséges instrukciókat. Rövidesen azonban ott voltak a mentősök is, és átvették az újraélesztést. A hölgyet még válságos állapotban szállították be az Uzsoki Utcai Kórházba, ám két nappal később azzal hívott fel az édesanyja és a kórház orvosa is, hogy a beteg magához tért. Meg is látogattam.”

Vaskó Sándor, életmentő trolibuszvezető

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója (b) személyesen fejezte ki elismerését
(Fotó: facebook.com)

Nem sokkal az esemény után, november 29-én Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója személyesen fejezte ki elismerését, és köszönte meg Vaskó Sándor lélekjelenlétét, példamutató hozzáállását.

Forrás: facebook.com
Indexkép: facebook.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!