2022. december 3., szombat
Történelmi kiütéssel rajtoltak női pólósaink

Történelmi kiütéssel rajtoltak női pólósaink a vizes VB-n

Bíró Attila együttese 64-0 arányú sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta: az eddigi rekordot Jugoszlávia tartotta, amely az 1985-ös Universiadén 62-0-ra ütötte ki Guatemalát.

Megjelent: 2019. július 15., hétfő 16:14  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Kovács Tamás
Megjelent: 2019. július 15., hétfő 16:14 | Rovat: Sport
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Kovács Tamás

A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően kezdte vasárnap a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmeit, miután 64-0-ra legyőzte a házigazda dél-koreai csapatot. Ilyen arányú győzelem még nem született a sportág történetében.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Magyar szempontból mindeddig egy 2014-es világkupa mérkőzés jelentette a csúcsot: akkor a Merész András irányította női válogatott 42-0-ra nyert Szingapúr ellen az oroszországi Hanti-Manszijszkban. Abból a csapatból Gangl Edina, Keszthelyi Rita és Illés Anna most is a vízben volt.

Magyarország-Koreai Köztársaság 64-0 (16-0, 18-0, 16-0, 14-0)
Gólszerzők: Parkes 11, Szilágyi, Rybanska 9-9, Gurisatti 7, Tóth-Csaba 6, Keszthelyi 5, Horváth, Gyögyössy 4-4, Illés, Leimeter, Vályi 3-3

Azt már a torna előtt tudni lehetett, hogy a dél-koreaiaknak semmi esélyünk sincs, ugyanakkor egészen szürreális volt látni, hogy a házigazdák még a folyamatos középkezdések után sem képesek nemhogy lövőhelyzetbe kerülni, de még előre haladni sem. A teljesen komolytalan összecsapást jól jellemzi, hogy kétszer is a saját térfeléről lőtt gólt a magyar csapat, sőt, még Gangl Edina és Magyari Alda is próbálkozhatott a kapuból. A mérkőzés „legjobbja” a rendkívül barátságos közönség volt, amely minden magyar gólnak tapsolt és lelkesen buzdította honfitársait.

Nem tudtuk a világcsúcsot, sőt, azt sem mondtam a játékosoknak, hogy minél több gólt kell lőni. Annyit kértem, hogy ússzuk meg sérülés nélkül és legyen ez egy bemelegítés a most következő konditermi edzésre. Engem is meglepetésként ért, hogy ilyen gyenge az ellenfél, de megadtuk azt a tiszteletet, hogy nem szórakoztunk, vagy bohóckodtunk. Így is azonban ötven százalék alatt fizikai teljesítménnyel lőttünk ennyi gólt. Ez volt életem leghosszabb mérkőzése, egyben a legunalmasabb is” – mondta a találkozót követően a szövetségi kapitány.

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Kovács Tamás
Címkék:
, ,
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!