2022. november 26., szombat
23. Csabai Kolbászfesztivál

Több mint kétezer fiatal gyúrta és töltötte a kolbászt

Október 24-27. között rendezték meg a 23. Csabai Kolbászfesztivált a békési megyeszékhelyen, vagyis a kolbász hazájában. Az ifjúsági kolbásztöltő verseny idén kétnapossá bővült a nevező csapatok nagy száma miatt.

Megjelent: 2019. október 28., hétfő 12:30  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás:   ·  Indexkép:
Megjelent: 2019. október 28., hétfő 12:30 | Rovat: Hírek
Forrás:
Indexkép:

Évek óta hagyomány már, hogy a Csabai Kolbászfesztivált az Ifjúsági Kolbászkészítő Verseny nyitja meg. Nem volt ez másként idén sem, azonban ezúttal nemcsak a nyitónapon, hanem a fesztivál második napján is fiatalok gyúrták és töltötték a kolbászt, ugyanis több mint 400 csapat jelentkezett a versenyre. Az első napon az óvodások és az általános iskolások, míg a második napon a középiskolások és az egyetemisták versenyeztek.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A legkisebbek és az általános iskolások nagy lelkesedéssel kezdtek neki a versenynek, természetesen mindenre figyelő és mindenben segítő felnőtt segítőkkel. Szorgosan jártak az apró kezek, készültek a szebbnél szebb kolbászok, de az asztali dekorációk is ámulatba ejtették a versenyre kilátogatókat. Na meg persze a zsűrit is, akiknek nem volt könnyű dolguk, de végül persze megszületett a verseny végeredménye.

Ifjúsági Kolbászkészítő Verseny – Óvodások és általános iskolások

 1. Kolbászbajszok
 2. Kolbi3
 3. Verhetetlen Heppes Hentesek

Haverok, buli, kolbász

Fergeteges hangulatban zajlott másnap a középiskolások és egyetemisták versenye is, amikor szintén megtelt a fesztivál Mokry sátra versenyzőkkel. A helyi és környékbeli középiskolák és diákszervezetek mellett nemcsak a megyéből, hanem szerte az országból érkeztek csapatok. Számos egykori csabai középiskolás részt vett a versenyen, amely sokkal inkább egy hatalmas házibulihoz volt hasonló, ahol természetesen a zene és a tánc sem maradhatott el.

Szinte minden általunk megkérdezett fiatal úgy nyilatkozott, hogy természetesen fontos az általuk készített kolbász íze és minősége, illetve maga a verseny, de mindennél többet ér, hogy együtt lehetnek és jól érezhetik magukat. Nem is volt egy percig sem csendes a hatalmas fesztiválsátor, közösen énekelték a DJ-k által a verseny alatt játszott slágereket, illetve együtt táncoltak azokra a színpad előtt, vagy épp az asztalon.

A zsűriben ott volt Kádár Kende diákpolgármester, Zámbó Szilárd és Pálfi Sándor diák-alpolgármesterek, illetve más fiatalok is, akik nemcsak az elkészült kolbászokat kóstolták meg, hanem pontozták a csapatok munkáját, az asztalok díszítését és a csapategységet is.

Ifjúsági Kolbászkészítő Verseny – Középiskolások és egyetemisták

 1. Békési Kolb-Ászok
 2. Csajok 2. Belvár 9.c.
 3. BME-ÉPK

Különdíjasok:

 • BcsDÖK2
 • BCE
 • Kósos Gyúrók
 • BEG Rákóczi Szövetség
 • Részeges üzletvezetők
 • Introverts
 • BME-ÉPK
 • Interdiszciplináris Egyetemi Gyúró Közösség
 • Csajok 1.
 • Csajok 2.
 • Pasik

Galéria

Fotók: IfiPress

Forrás:
Indexkép:
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!