2022. november 28., hétfő
Több mint 200 millió fát ültettek Etiópiában

Több mint 200 millió fát ültettek el egyetlen nap alatt Etiópiában

A faültetéssel a szárazság sújtotta kelet-afrikai ország ellensúlyozni akarja az erdők kivágásának hatásait és a klímaváltozást. Az év végéig négymilliárd fát akarnak ültetni – adta hírül a BBC News.

Megjelent: 2019. augusztus 2., péntek 14:49  ·  Rovat: Természet-Tudós  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: youtube.com
Megjelent: 2019. augusztus 2., péntek 14:49 | Rovat: Természet-Tudós
Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com

Az Abiy Ahmed kormányfő vezette projekt megvalósításának idejére számos közintézményt és iskolát bezártak, hogy minél többen részt vehessenek a faültetési programban. Az ENSZ adatai szerint a XX. században Etiópia területének 35 százalékát borították erők, ez azonban négy százalékra zsugorodott a 2000-es évekre.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A faültetést az országban mintegy ezer helyszínen végezték. Illetékesek számolták, hogy hány facsemetét ültetnek el. Getahun Mekuria innovációs és technológiai miniszter Twitter-üzenete szerint több mint 220 millió fát ültettek. A kormányzati program célja négymilliárd fa ültetése az év végéig.

Illetékesek szerint a több mint kétszázmillió fa elültetése világrekord. A Guinness rekordok könyvében India tartja az egyetlen nap alatt elültetett fák rekordját több mint 50 millió fával, amelyet 800 ezer önkéntes ültetett el 2016-ban a dél-ázsiai országban.

Az etióp program bírálói szerint Abiy miniszterelnök a zöldítési kampányt arra használja fel, hogy elvonja a közvélemény figyelmét a kormány előtt álló kihívásokról, köztük az etnikai konfliktusokról, amelyek mintegy 2,4 millió embert kényszerítettek otthonaik elhagyására – olvasható a BBC hírportálján.

Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!