2022. december 5., hétfő
BSZC

Több milliárd forintos fejlesztésben gondolkodnak a békéscsabai szakképzés vezetői

A következő 2-3 évben mintegy 5 milliárd forintos, a költségvetésen felüli, pályázati és más fejlesztési forrást felhasználását tervezik a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) vezetői – mondta Mucsi Balázs, a centrum nemrég újabb négy évre kinevezett főigazgatója.

Megjelent: 2019. május 8., szerda 17:39  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: IfiPress
Megjelent: 2019. május 8., szerda 17:39 | Rovat: Hírek
Forrás: MTI
Indexkép: IfiPress

A sajtótájékoztatón bemutatkozott Uhljar Erik, a BSZC ugyancsak a közelmúltban kinevezett kancellárja is. Herczeg Tamás, Békéscsaba és térsége országgyűlési képviselője kijelentette: a kettős vezetéssel tovább erősödhet a szakmai munka a Békéscsabai Szakképzési Centrumban.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Az új rendszerben az oktatói munkát továbbra is a főigazgatók fogják irányítani, ám a gazdasági kérdések zöme, az újonnan bevezetett rendszernek megfelelően a kancellár kompetenciájába kerültek – tette hozzá. Kulcsfontosságú, hogy a két vezető összehangolja tevékenységét – mondta Herczeg Tamás.

Mucsi Balázs ismertetése szerint a centrumhoz Békéscsaba nyolc szakképző iskolája tartozik, ahol több mint 6.000 diák oktatását végzi csaknem 830 pedagógus és technikai munkatárs. Ez a Dél-Alföld egyik legnagyobb ilyen képző központja. Kiemelte: az itt tanuló diákok évek óta dobogós helyeken szerepelnek az országos szakmai versenyeken.

A diákok közül többen az Erasmus+ program keretében külföldön is képezhetik magukat. A program keretében évente mintegy 300 diák és pedagógus fordul meg Európa szinte mindegyik országában szakmai gyakorlaton. A BSZC nem csak küldő, hanem fogadó intézmény is. A napokban például észt diákok töltik gyakorlatukat Békéscsabán.

Uhljár Erik szerint a BSZC-nek fontos szerepe lesz a kormány által tervezett ágazati képzési központok kialakításába, de – illeszkedve a kormányprogramhoz – egyre komolyabb szerepet kell ellátniuk a térségben a mikro-, a kis- és közép-, valamit a nagyvállalatok szakemberellátásában is.

Forrás: MTI
Indexkép: IfiPress
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!