2022. november 26., szombat
Kézilabda, Veszprém

Szegedi döntetlennel bajnok a Veszprém

A Veszprém 27-27-es döntetlent játszott a tavalyi bajnok Szeged otthonában a férfi kézilabda NB I döntőjének visszavágóján, így 62-51-es összesítéssel megnyerte a párharcot és a bajnokságot.

Megjelent: 2019. május 26., vasárnap 21:47  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Ujvári Sándor
Megjelent: 2019. május 26., vasárnap 21:47 | Rovat: Sport
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Ujvári Sándor

Az első mérkőzésen, csütörtökön 35-24-re győzött a házigazda Veszprém, amely története 26. bajnoki címét ünnepelheti. A Magyar Kupa-címvédő hazaiaktól Alen Blazevic, Stanislav Kasparek és Pedro Rodríguez, a vendégektől Jamali Iman, René Toft Hansen, Dejan Manaszkov és Dragan Gajic hiányzott a keretből. A visszavonuló Nagy László és Momir Ilic, valamint a Szegedre igazoló Mikler Roland az utolsó bajnoki mérkőzését játszotta veszprémi színekben, a csongrádiaknál pedig Balogh Zsolt és Marin Sego búcsúzott.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A mérkőzést a svéd Mirza Kurtagic-Mattias Wettervik bírópáros vezette, a zsűriasztalnál pedig horvát és lengyel versenybíró foglalt helyet. Munkájukat videó információs rendszer (VIR) segítette, erre korábban csak világversenyeken, az európai kupák végjátékában, illetve a dán bajnokságban volt példa.

A kezdés előtt köszöntötték a Szeged öt évvel ezelőtt EHF Kupát nyert csapatát, majd nevelőegyesülete, a hazai klub ünnepélyesen elbúcsúztatta a Veszprém jobbátlövőjét, Nagy Lászlót.

David Davis veszprémi vezetőedző már öt perc elteltével időt kért, mert csapata gyenge védekezéssel kezdett, így a gyorsabban és pontosabban kézilabdázó címvédő 4-1-re elhúzott. A vendégek három perc alatt egyenlített, ráadásul a hazaiak válogatott beállóját, Bánhidi Bencét a 12. percben a játékvezetők szándékos durva szabálytalanság miatt kizárták.

A szegediek kettős emberhátrányban is betaláltak, majd rendezték a védekezésüket, ám a játékra – a párharc első meccse miatt – rányomta a bélyegét a tulajdonképpeni tét nélküliség, így a gólok számára nem panaszkodhattak a szurkolók: a szünetben 14-14 volt az állás.

A második félidő elején David Davis ismét időt kért, mert a Szeged 4-0-s sorozatot produkált, a folytatásban viszont ismét kiegyenlített volt a játék. A Veszprém magabiztosan őrizte összetett előnyét, a házigazdák viszont küzdöttek a meccs megnyeréséért, végül azonban csak előbbiek jártak sikerrel és történetük 26. bajnoki címét ünnepelhették.

A két csapat a mostani idényben ötödször találkozott egymással, a Veszprém három vereség és a mostani döntetlen mellett egyszer győzött. A Szeged a döntetlennel megőrizte remek hazai mérlegét: a szezont házigazdaként veretlenül zárta.

Kézilabda, Veszprém

Mirsad Terzic, a győztes Veszprém játékosa ünnepel a kupával
(Fotó: MTI – Ujvári Sándor)

Nyilatkozatok

A bajnok vezetőedzője szerint a férfi kézilabda NB I döntője nem a szegedi visszavágón, hanem az első mérkőzés második félidejében dőlt el: „Nem kell sokat beszélnünk erről a meccsről, az aranyéremért jöttünk, a többit láthatták a szurkolók. Az arany az első meccs második félidejében dőlt el. A különbség nem volt reális, de akkor sikerült kialakítani” – nyilatkozta a visszavágót követően David Davis.

Az első meccs második felvonásában a veszprémieknek volt egy 14-2-es sorozatuk, és végül 35-24-re győztek. A visszavágón csak egyszer vezettek, de a 27-27-es döntetlennel magabiztosan nyerték meg a párharcot. „Gratulálok a csapatomnak, jó formában megyünk a BL négyes döntőbe. Örülünk a bajnoki címnek, Kölnben már csak egy helyet nem szereztünk meg, az elsőt, egyértelműen ennek az elérése a célunk” – tette hozzá a Veszprém trénere.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője szerint ellenfelük megérdemelten lett bajnok, kollégája, David Davis pedig megváltoztatta a csapat arculatát. „Ma nagyon meg akartuk nyerni ezt a meccset, mindent megtettek a fiúk. Óriási ütést kaptunk idegenben, de felálltunk. Gratulálok a játékosaimnak, megmutatták a karakterüket. Nekünk nem marad más, mint dolgozni, és megpróbálni jövőre visszahódítani a bajnoki címet” – vélekedett.

Pastor szerint április 25-ig remekül alakult az idényük, addig felfelé ívelt a formájuk, megnyerték a Magyar Kupát, de a macedón Vardar Szkopje elleni vereség a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében „nagy hatást gyakorolt” rájuk. Hozzátette, tavalyhoz képest előreléptek, jövőre ugyanezek lesznek a célok, de a tétmeccsek teljesítményében fejlődniük kell, hogy megvalósítsák álmaikat.

Az eddigi bajnokok

  • Veszprém (26-szor)
  • Bp. Honvéd (15-ször)
  • Elektromos (12-szer)
  • Újpest (9-szer)
  • Bp. Spartacus (5-ször)
  • Tatabánya, Munkás TE (4-szer)
  • Győr, Bp. Vörös Meteor, Csepel, Szeged (3-szor)
  • VM Közért, MAFC, VII. ker. Levente Egylet, VAC (2-szer)
  • Dunaferr SE, Debreceni Dózsa, Bp. Vasas, Belvárosi TVK (1-szer)
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Ujvári Sándor
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!