2022. november 28., hétfő
Sportparkot adtak át a Hajógyári-szigeten

Sportparkot adtak át a Hajógyári-szigeten

Modern sportparkot adtak át hétfőn a budapesti Hajógyári-szigeten, ahol a „Budapest 2019 – Európa Sport fővárosa” program keretében, a FŐKERT Nonprofit Zrt. tervezésében és kivitelezésében valósult meg a beruházás.

Megjelent: 2020. június 25., csütörtök 00:20  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Bruzák Noémi
Megjelent: 2020. június 25., csütörtök 00:20 | Rovat: Hírek
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Bruzák Noémi

A FŐKERT hétfői közleménye szerint a fejlesztés bruttó 260 millió forintból jött létre egy olyan területen, ahol a cél az egykori sportfunkció újraépítése volt, és a parkkal minél több korosztályt szerettek volna megszólítani.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A parkterület aktív rekreációs lehetőségét bővítve egy gumiburkolatos sportpálya, két gyepes röplabdapálya, pingpong asztal, fitnesz tér, valamint burkolt és gyepes pihenőterek kerültek kialakításra, mindezt egy többszintes növényállománnyal ellátott pihenőparki környezetben” – olvasható a közleményben.

Sportparkot adtak át a Hajógyári-szigeten

(Fotó: MTI – Bruzák Noémi)

A kivitelezés során az elhagyatott sportpálya területéről 3200 négyzetméter burkolatot szedtek fel, így 1700 négyzetméterrel növekedett a zöldfelület a parkban. Ezen felül a bejárati útvonalak mentén burkolt pihenőhelyek kerültek kialakításra, utcabútorokkal, valamint ivókúttal és illemhellyel, továbbá padok, hulladékgyűjtők, kerékpártárolók is telepítésre kerültek.

A park központi részében egy ivókutat, illetve egy okososzlopot is kialakítottak, amely wifi-jelet sugároz a területen. A multifunkciós sportpálya mellett pedig egy teljesen automatizált illemhelyet is létesítettek, pelenkázóval.

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Bruzák Noémi
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!