2020. január 21., kedd

Természet-Tudós

Emberi agy

2019. november 13., szerda

Hasonlóak a lányok és fiúk matematikai képességei

Tudomány | Egy amerikai kutatócsoport megállapította, hogy a közvélekedéssel szemben nincs különbség a lányok és fiúk agyfejlődésében: sem az agyfunkciókban, sem a matematikai képességekben nem találtak eltérést a nemek között.

Diák, könyvtár

2019. november 13., szerda

Sokat kell tanulnod rövid idő alatt? Nem lehetetlen!

Tudomány | Paul R. Scheele, a villámolvasási módszer kidolgozója szerint könnyű nagy mennyiségű információt viszonylag rövid idő alatt maradandó módon elsajátítani. A tanulásmódszertani szakértő szerint a módszer már bizonyított.

Elektromos autó

2019. november 5., kedd

Szuperaksit fejlesztettek ki elektromos autókba az USA-ban

Tudomány | Tíz perc alatt feltölthető lítiumion-akkumulátort fejlesztettek ki elektromos gépkocsik számára a Pennsylvaniai Állami Egyetem kutatói, akik a Joule című tudományos folyóiratban mutatták be fejlesztésük eredményét.

Műanyag hulladék

2019. november 5., kedd

A Coca-Cola az első a műanyagszennyezési listán

Környezetszennyezés | Egy átfogó hulladékgyűjtő akció során több ezer műanyag palacktól tisztították meg az utcákat, tengerpartokat és vizeket. Kiderült, hogy az amerikai üdítőgyártó céghez köthető a legnagyobb arányú környezetszennyezés a világon.

Sün

2019. október 28., hétfő

Téli álomra készülnek a sünik, figyelj rájuk!

Állatvilág | Figyelemfelhívó kampányt indított a sünök védelme érdekében a Fővárosi Állat- és Növénykert, de arra is figyelmeztetnek, hogy a Magyarországon honos sün természetvédelmi oltalom alatt áll, így otthoni tartása jogszabályokba ütközik.

Az Év Fája 2019 - A kaposvári Szabadságfa

2019. október 21., hétfő

A kaposvári Szabadságfa lett az év fája

Természet | Az Év Fája címet idén izgalmas küzdelem után a kaposvári Szabadságfa nyerte el, 4431 szavazattal. A Hős Fa címet a Szentkúti Öregharcos-Vasvár, míg az Országos Erdészeti Egyesület különdíját a zilizi Ezeréves tölgyfa kapta.

Nyár

2019. szeptember 5., csütörtök

1901 óta a második legmelegebb nyár volt az idei

Meteorológia | A mérések kezdete, vagyis 1901 óta a második legmelegebb nyár volt az idei Magyarországon – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-nek készített elemzésében. A középhőmérséklet 22,3 Celsius-fok volt.

Delfin

2019. szeptember 4., szerda

Taidzsiban elkezdődött az éves brutális delfinvadászat

Kegyetlen | Japán nyugati részén a több évtizedes múltra visszatekintő „vadászati” módszer lényege, hogy a halászok a delfineket és kisebb bálnákat egy öbölbe terelik, majd hálóval elzárják a menekülési útvonalat és agyonverik őket.

Elektromos roller

2019. szeptember 4., szerda

Nem számít környezetbarát eszköznek az elektromos roller

Környezetvédelem | A közhiedelemmel ellentétben nem járulnak hozzá a környezet védelméhez a német szövetségi környezetvédelmi hivatal, az Umweltbundesamt (UBA) honlapján közzétett tanulmány szerint.

II. világháború

2019. szeptember 1., vasárnap

Soha többé ilyet! Nyolc évtizede tört ki a II. világháború

Történelem | 1939. szeptember 1-jén a mémet hadsereg megtámadta Lengyelországot, ezzel megkezdődött az emberiség történetének eddigi legnagyobb és legtöbb halálos áldozattal járó fegyveres konfliktusa.

Titanic

2019. augusztus 24., szombat

Jelentősen romlott a Titanic roncsának állapota az óceán mélyén

Kutatás | Az 1912 óta az Atlanti-óceánban nyugvó luxushajó első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt. Maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció.

Víz, ivóvíz, majom, szomjas

2019. augusztus 20., kedd

Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

Víz | Bolygónk népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez – hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus. Tizenhét országban már most nagy a vízhiány.

Izland

2019. augusztus 19., hétfő

Egy gleccserrel kevesebb a Földön, szertartással búcsúztatták Izlandon

Klímaváltozás | A szigetország hivatalosan bejelentette, hogy az országban most először „meghalt” egy gleccser. Az augusztus 18-i szertartáson részt vett Katrín Jakobsdóttir miniszterelnök is.

Ritka krokodilok érkeztek a budapesti állatkertbe

2019. augusztus 16., péntek

Ritka krokik érkeztek a budapesti állatkertbe

Állatvilág | Kritikusan veszélyeztetett kubai, más néven rombuszkrokodilok érkeztek nemrégiben a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Az öt krokodilt az állatkerti Nagy-tó partján álló Krokodilház belső terében láthatjátok.

13. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpia

2019. augusztus 12., hétfő

Négy magyar bronzérem a csillagászati diákolimpián

Csillagászat | A magyar fiatalok a Keszthelyen megrendezett 13. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián négy bronzérmet szereztek – tudatták a szervezők. Ez volt eddig a legjobb magyar szereplés.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!