2020. január 21., kedd

Technikás

Steak, sült hús

2019. november 18., hétfő

Van, ahol már a sült hús is 3D-s nyomtatóval készül

Technika | A gyártók szerint ugyanazt az ízélményt nyújtja az állati helyett növényi alapanyagokból 3D-s nyomtatóval előállított húskészítmény, mint a valós. Sőt, a termék a környezetre és egészségünkre is jobb hatással van.

Facebook Portal TV

2019. szeptember 29., vasárnap

Új dimenzióba helyezte a videócsevegést a Facebook

High-tech | A héten mutatták be San Franciscóban a Facebook legújabb fejlesztését, a Portal TV-t, amely a tévéhez csatlakoztatva teszi lehetővé a videócsevegéseket. A szerkezet november 5-én kerül forgalomba az USA-ban.

Önvezető autó

2019. augusztus 20., kedd

Önvezető autók szállítanak házhoz Kelet-Kínában

High-tech | Vezető nélküli, ötödik generációs (5G) technológiával működő autókat állítottak szolgálatba Kelet-Kínában az internetes rendelések gördülékenyebb kézbesítésére – olvasható a China Daily internetes oldalán.

Facebook

2019. augusztus 19., hétfő

Fontos változtatást jelentett be a Facebook

Web | Augusztus 22-én archiválásra kerül a Facebook csoportos beszélgetés funkció. A korábbi beszélgetések elérhetők maradnak, de új tagokat már nem lehet majd bevonni, illetve új üzeneteket sem lehet küldeni.

Huawei, okostelefon

2019. július 24., szerda

Kitart az Android operációs rendszer mellett a Huawei

High-tech | A cég saját fejlesztésű mobil operációs rendszere, a Hongmeng nem okostelefonok, hanem mobil hálózatra kapcsolt ipari és lakossági berendezések számára készül.

LEGO robot

2019. július 14., vasárnap

Átadták a 2019 World Robot Olympiad magyar döntőjének díjait Tatabányán

Robotika | Az idei World Robot Olympiad (WRO) hazai döntőjén csaknem kilencven csapat vett részt. A 7-25 éves résztvevők több kategóriában vehették át a pénzből és informatikai eszközökből álló díjakat.

Kártya, póker

2019. július 14., vasárnap

Profi pókerjátékosokat győzött le a Facebook mesterséges intelligenciája

Szoftver | Világbajnok pókerjátékosokat győzött le egy új számítógépes program, amelyet a Facebook mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegén fejlesztettek ki – írja a BBC News.

Laptop

2019. július 5., péntek

Budapesti fiatalok forradalmasítják az egyetemi jegyzetekből való tanulást

High-tech | A Cogito egy közösségimédia-környezetbe ágyazott dokumentumszerkesztő, ami gyors, egyszerű és hatékony kommunikációt, valamint információátadást tesz lehetővé a hallgatók és az oktatók között.

Jelzőlámpa

2019. július 4., csütörtök

Utazást segítő applikáció látássérültek számára

High-tech | Vakok és gyengén látók számára fejlesztett utazást segítő applikációt egy magyarok által vezetett nemzetközi konzorcium. A hanggal is vezérelhető rendszer magyar, angol és német nyelven is működik.

Drón

2019. május 24., péntek

Az Európai Bizottság elfogadta a drónokra vonatkozó új szabályok végrehajtási rendeletét

Szabályozás | Az EB elfogadta a drónok használatára vonatkozóan a biztonságot és az azonosíthatóságot előíró, korábban jóváhagyott új irányelv végrehajtási utasításait – közölte az uniós bizottság.

Ötlet

2019. május 23., csütörtök

Magyar startupot díjaztak nemzetközi energetika versenyen

Energetika | A technológiai innovációkra szakosodott startup vállalkozások legnagyobb kelet- és közép európai energetikai versenyén, a PowerUp krakkói döntőjében harmadik lett a magyar V-Chiller csapata.

Palkovics László, Ikarus

2019. május 17., péntek

Hamarosan magyar elektromos buszok járhatnak a nagyobb városokban

Jármű | A nemzeti autóbusz stratégia keretében, hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter.

A Nagy Digitális Kaland

2019. május 16., csütörtök

A versenyzők egyharmada volt lány egy országos digitális versenyen

IT | A Nagy Digitális Kaland elnevezésű országos, általános iskolásoknak szóló informatikai verseny célja, hogy fejlessze a logikai képességet és algoritmikus gondolkodást.

LEGO robot

2019. május 9., csütörtök

Ötven magyar csapat az ITM támogatásával készülhet a nemzetközi LEGO-robotépítő versenyre

Robotika | Idén Magyarország rendezi a nemzetközi LEGO-robotépítő verseny döntőjét, amelyre ebben az évben ötven magyar iskolai csapat készülhet az innovációs tárca támogatásával.

Okostelefon

2019. május 8., szerda

Mindennapjaink része az Internet és az okostelefon, már az idősebb korosztály életében is

Mobil-net | Egyre népszerűbb az okostelefon az ötvenesek körében, a fotót megosztó hetvenévesnél idősebb netezők negyede pedig posztolt már szelfit magáról.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!