2022. december 5., hétfő

Technikás

100 magyar találmány és fejlesztés 2020

2020. június 25., csütörtök

Megjelent a 100 magyar találmány és fejlesztés 2020 című kiadvány

Kiadvány | Száz magyar találmányt és fejlesztést bemutató kiadvány jelent meg a Magyar Innovációs Szövetség szakmai támogatásával. A szerkesztők az egyszerű ötletektől a sci-fi filmek világát idéző csúcstechnológiákig válogattak a kínálatból.

Instagram

2020. március 29., vasárnap

Közösen nézhető funkcióval bővült az Instagram

High-tech | Egy új, „co-watching” funkcióval bővítette közösségi média platformját az Instagram, melynek célja, hogy a társadalmi elszigetelődés ideje alatt megkönnyítse a barátok és hozzátartozók közös időtöltését az online térben.

Okostelefon

2020. január 30., csütörtök

Beázott a telefonod? Ezek esetleg segíthetnek…

Tiippek | Az okostelefonok új generációja jól tűri a nedvességet, de ha beleejtjük a pocsolyába vagy a hóba, használhatatlanná válhatnak. A gyors cselekvés ilyen esetben nagyon fontos, de sokszor a türelemnek is nagy jelentősége lehet.

ÉletMentő mobilalkalmazás

2020. január 27., hétfő

Mostantól mobilapplikáció segítségével is hívhatsz mentőt

High-tech | Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű mobilapplikáció, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára – jelentette be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a fejlesztő cég.

Steak, sült hús

2019. november 18., hétfő

Van, ahol már a sült hús is 3D-s nyomtatóval készül

Technika | A gyártók szerint ugyanazt az ízélményt nyújtja az állati helyett növényi alapanyagokból 3D-s nyomtatóval előállított húskészítmény, mint a valós. Sőt, a termék a környezetre és egészségünkre is jobb hatással van.

Facebook Portal TV

2019. szeptember 29., vasárnap

Új dimenzióba helyezte a videócsevegést a Facebook

High-tech | A héten mutatták be San Franciscóban a Facebook legújabb fejlesztését, a Portal TV-t, amely a tévéhez csatlakoztatva teszi lehetővé a videócsevegéseket. A szerkezet november 5-én kerül forgalomba az USA-ban.

Önvezető autó

2019. augusztus 20., kedd

Önvezető autók szállítanak házhoz Kelet-Kínában

High-tech | Vezető nélküli, ötödik generációs (5G) technológiával működő autókat állítottak szolgálatba Kelet-Kínában az internetes rendelések gördülékenyebb kézbesítésére – olvasható a China Daily internetes oldalán.

Facebook

2019. augusztus 19., hétfő

Fontos változtatást jelentett be a Facebook

Web | Augusztus 22-én archiválásra kerül a Facebook csoportos beszélgetés funkció. A korábbi beszélgetések elérhetők maradnak, de új tagokat már nem lehet majd bevonni, illetve új üzeneteket sem lehet küldeni.

Huawei, okostelefon

2019. július 24., szerda

Kitart az Android operációs rendszer mellett a Huawei

High-tech | A cég saját fejlesztésű mobil operációs rendszere, a Hongmeng nem okostelefonok, hanem mobil hálózatra kapcsolt ipari és lakossági berendezések számára készül.

LEGO robot

2019. július 14., vasárnap

Átadták a 2019 World Robot Olympiad magyar döntőjének díjait Tatabányán

Robotika | Az idei World Robot Olympiad (WRO) hazai döntőjén csaknem kilencven csapat vett részt. A 7-25 éves résztvevők több kategóriában vehették át a pénzből és informatikai eszközökből álló díjakat.

Kártya, póker

2019. július 14., vasárnap

Profi pókerjátékosokat győzött le a Facebook mesterséges intelligenciája

Szoftver | Világbajnok pókerjátékosokat győzött le egy új számítógépes program, amelyet a Facebook mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegén fejlesztettek ki – írja a BBC News.

Laptop

2019. július 5., péntek

Budapesti fiatalok forradalmasítják az egyetemi jegyzetekből való tanulást

High-tech | A Cogito egy közösségimédia-környezetbe ágyazott dokumentumszerkesztő, ami gyors, egyszerű és hatékony kommunikációt, valamint információátadást tesz lehetővé a hallgatók és az oktatók között.

Jelzőlámpa

2019. július 4., csütörtök

Utazást segítő applikáció látássérültek számára

High-tech | Vakok és gyengén látók számára fejlesztett utazást segítő applikációt egy magyarok által vezetett nemzetközi konzorcium. A hanggal is vezérelhető rendszer magyar, angol és német nyelven is működik.

Drón

2019. május 24., péntek

Az Európai Bizottság elfogadta a drónokra vonatkozó új szabályok végrehajtási rendeletét

Szabályozás | Az EB elfogadta a drónok használatára vonatkozóan a biztonságot és az azonosíthatóságot előíró, korábban jóváhagyott új irányelv végrehajtási utasításait – közölte az uniós bizottság.

Ötlet

2019. május 23., csütörtök

Magyar startupot díjaztak nemzetközi energetika versenyen

Energetika | A technológiai innovációkra szakosodott startup vállalkozások legnagyobb kelet- és közép európai energetikai versenyén, a PowerUp krakkói döntőjében harmadik lett a magyar V-Chiller csapata.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!