2020. január 21., kedd

Suli-Karrier

Fiatal, üzletember

2020. január 10., péntek

Inkább a szakmai kihívás és nem a pénz motiválja a magyar fiatalokat pályaválasztáskor

Karrier | A külföldi munkatapasztalatot szerző diákok többsége tudatosan épít karriert – derül ki a nemzetközi kulturális csereprogramokat szervező Camp Leaders friss felméréséből.

Érettségi

2019. november 27., szerda

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

Érettségi | Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Diák, laptop

2019. november 21., csütörtök

Meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét

Felsőoktatás | A keresztféléves képzések e-felvételizőinek hitelesíteniük is kell jelentkezésüket. Az Oktatási Hivatal 2019. november 22., péntek éjfélig meghosszabbította a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét.

Egyetem

2019. november 14., csütörtök

November 15-ig lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre

Felsőoktatás | Legkésőbb 2019. november 15., péntek éjfélig jelentkezhetnek az E-felvételi felületén azok, akik a 2020. februárjában induló felsőoktatási képzések valamelyikén szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Lovassy László Gimnázium, Veszprém

2019. október 18., péntek

Idén is a veszprémi Lovassy gimi a legjobb szakközépiskola

Középsuli | Ahogy tavaly, úgy idén is a négyéves képzést adó veszprémi Lovassy László Gimnázium lett az első a magyar középiskolák értékelő rangsorában a legjobbiskola.hu szerint. A listán összesen 984 intézmény 1645 képzési formája szerepel.

Egyetemi előadó

2019. október 18., péntek

Megkezdődött a keresztféléves eljárás

Felsőoktatás | A februárban induló felsőoktatási képzésekre 2019. november 15-ig lehet jelentkezni. Az eljárás szabályait tartalmazó Tájékoztató és az intézmények által meghirdetett képzések már olvashatók a felvi.hu oldalon.

Munka, ipar, mérnök

2019. október 18., péntek

Alapszakmákat bemutató kiadványt jelentetett meg az ITM és az MKIK

Szakképzés | Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alapszakmákat bemutató kiadvánnyal segíti a pályaválasztás előtt állókat. A kötet online kiadásban is elérhető.

Környezetvédelem

2019. október 18., péntek

Egyetemi hallgatók pályázhatnak klímavédelmi programokra

Felsőoktatás | Klímavédelmi és fenntarthatósági pályázatokat hirdetett meg egyetemi hallgatók számára a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, amelynek keretében kutatási munkákat, gyakornoki programokat és külföldi ösztöndíjakat támogatnak.

Íróasztal, tanul

2019. szeptember 2., hétfő

Az Oktatási Hivatalnál kell kérvényezni az egyéni munkarendet

Suli | Az idei tanévben már az Oktatási Hivatalnál (OH) kell kérvényezni a magántanulói jogviszonyt felváltó egyéni munkarendet – közölte a hivatal köznevelési elnökhelyettese.

Diák

2019. szeptember 2., hétfő

Újra itt a suli, megkezdődött a 2019/2020-as tanév

Suli | Országszerte mintegy 1,2 millió diák számára ma megkezdődött az új tanév, amely 2020. június 15-ig tart. Persze, ebben a tanévben is lesznek szünetek, na meg sok minden más, amiket most összegyűjtöttünk nektek.

Simon Krisztián, WorldSkills

2019. augusztus 31., szombat

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a 45. WorldSkills versenyen

Szakképzés | A magyar csapat tagjai tizenegy Kiválósági Érmet kaptak a szakmájukban elért, átlag feletti teljesítményéért a szakmák világversenyén Kazanyban.

A Diákhitel Központ ösztöndíjasai 2019-ben

2019. augusztus 27., kedd

Kilenc hallgató kapta meg a Diákhitel Központ ösztöndíját

Felsőoktatás | Az elmúlt 18 évben mintegy 400 ezer hallgató részére folyósított diákhitelt több mint 400 milliárd forint értékben a Diákhitel Központ Zrt. – közölte a társaság vezérigazgatója az ösztöndíjpályázat díjátadóján.

Hallgató

2019. augusztus 27., kedd

Nyilvánosságra hozták a pótfelvételi ponthatárokat

Felsőoktatás | Meghatározták a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, 2019. szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek legegyszerűbben a felvi.hu oldalon érhetők el.

Mentő

2019. augusztus 26., hétfő

Legyél hős! – Folytatódik az Országos Mentőszolgálat önkéntes programja

Önkéntesség | A programba bárki bármikor becsatlakozhat, xárják a 18 és 22 év közötti jelentkezőket – mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Diák

2019. augusztus 26., hétfő

Végéhez közeledik a pótfelvételi eljárás

Felsőoktatás | A 2019-es pótfelvételi eljárásban induló képzések ponthatárait várhatóan ma, augusztus 26-án hirdetik ki, azok elsőként a felvi.hu-n lesznek elérhetők. A jelentkezők felvételi összpontszámukat az E-felvételiben tekinthetik meg.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!