2019. szeptember 21., szombat

Suli-Karrier

Íróasztal, tanul

2019. szeptember 2., hétfő

Az Oktatási Hivatalnál kell kérvényezni az egyéni munkarendet

Suli | Az idei tanévben már az Oktatási Hivatalnál (OH) kell kérvényezni a magántanulói jogviszonyt felváltó egyéni munkarendet – közölte a hivatal köznevelési elnökhelyettese.

Diák

2019. szeptember 2., hétfő

Újra itt a suli, megkezdődött a 2019/2020-as tanév

Suli | Országszerte mintegy 1,2 millió diák számára ma megkezdődött az új tanév, amely 2020. június 15-ig tart. Persze, ebben a tanévben is lesznek szünetek, na meg sok minden más, amiket most összegyűjtöttünk nektek.

Simon Krisztián, WorldSkills

2019. augusztus 31., szombat

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a 45. WorldSkills versenyen

Szakképzés | A magyar csapat tagjai tizenegy Kiválósági Érmet kaptak a szakmájukban elért, átlag feletti teljesítményéért a szakmák világversenyén Kazanyban.

A Diákhitel Központ ösztöndíjasai 2019-ben

2019. augusztus 27., kedd

Kilenc hallgató kapta meg a Diákhitel Központ ösztöndíját

Felsőoktatás | Az elmúlt 18 évben mintegy 400 ezer hallgató részére folyósított diákhitelt több mint 400 milliárd forint értékben a Diákhitel Központ Zrt. – közölte a társaság vezérigazgatója az ösztöndíjpályázat díjátadóján.

Hallgató

2019. augusztus 27., kedd

Nyilvánosságra hozták a pótfelvételi ponthatárokat

Felsőoktatás | Meghatározták a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, 2019. szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek legegyszerűbben a felvi.hu oldalon érhetők el.

Mentő

2019. augusztus 26., hétfő

Legyél hős! – Folytatódik az Országos Mentőszolgálat önkéntes programja

Önkéntesség | A programba bárki bármikor becsatlakozhat, xárják a 18 és 22 év közötti jelentkezőket – mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Diák

2019. augusztus 26., hétfő

Végéhez közeledik a pótfelvételi eljárás

Felsőoktatás | A 2019-es pótfelvételi eljárásban induló képzések ponthatárait várhatóan ma, augusztus 26-án hirdetik ki, azok elsőként a felvi.hu-n lesznek elérhetők. A jelentkezők felvételi összpontszámukat az E-felvételiben tekinthetik meg.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Hollik István kormányszóvivő

2019. augusztus 24., szombat

Változás a felsőoktatásban: az ITM-hez kerül az irányítás

Felsőoktatás | A kormány úgy döntött, hogy a felsőoktatás irányítása az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerül – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

WorldSkills 2019

2019. augusztus 24., szombat

Több mint ezer fiatal versenyez Kazanyban, a szakmák olimpiáján

Szakképzés | A 45. fiatal szakmunkások versenyén idén mintegy 56 szakmában 1300 fiatal szakmunkás versenyez 63 országból, régióból augusztus 23-26. között a Kazany Expo nemzetközi vásárközpontban.

Diák, könyv

2019. augusztus 24., szombat

KórházSuli – Ahol a tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

Suli | A KórházSuli Alapítvány ötödik éve segíti egyedi képzési rendszerben a beteg diákok oktatási- és szociális rehabilitációját kortárs segítők – középiskolások és egyetemisták – bevonásával.

Diák, hallgató

2019. augusztus 20., kedd

Hogyan éld túl az első félévet a felsőoktatásban?

Felsőoktatás | A félévkezdés sosem egyszerű, különösen akkor nem, ha az lesz valakinek az első a hallgatói életében. Ha nincs az ismerőseid között egyetemista, főiskolás, akihez kérdéseiddel fordulhatnál, akkor érdemes végigböngészned ezt a cikket.

Laptop, diák, hallgató

2019. augusztus 17., szombat

Ha pótfelvételiztél, érdemes figyelned egy-két dologra

Felsőoktatás | Zajlik a pótfelvételi jelentkezések feldolgozása, az esetleges alkalmassági, gyakorlati vizsgáknak azonban érdemes a jelentkezőknek utánanézniük, ugyanis az idő rövidsége miatt nem érkezik külön behívó levél.

Szinyei Merse Pál Gimnázium

2019. augusztus 12., hétfő

Nem érettségizhetnek jövőre iskolájukban a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai

Középsuli | Nem érettségiztethet a következő tanévben a Szinyei Merse Pál Gimnázium – mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

Hallgató

2019. augusztus 5., hétfő

Hova mennyien? Egyetemi felvételi körkép 2019

Felsőoktatás | A pótfelvételi eljárás során bejutott hallgatók száma ugyan még nem ismert, de a ponthatárok kihirdetése után az egyetemek már adtak ki tájékoztatást arról, hány hallgatóval kezdik majd a szeptembert.

Tankönyvek

2019. augusztus 2., péntek

A könyvek már elindultak a sulikba

Tankönyvszállítás | Megkezdődött a tankönyvek és a fejlesztő taneszközök kiszállítása az iskolákba. Ezekért most még több évfolyamon fizetni kell, de 2020-tól már minden diák ingyenesen kapja majd azokat a köznevelésben.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2019 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!