2019. július 18., csütörtök

Suli-Karrier

Diákok, laptop

2019. július 18., csütörtök

Már nem kell sokat várni a ponthatárokra

Felsőoktatás | Jelenleg az ügyintézési időszakban beküldött dokumentumok, módosító kérelmek feldolgozása zajlik, a felvételi összpontszámok is ennek függvényében alakulnak az E-felvételi felületén.

Diploma

2019. július 17., szerda

A magyarok több mint harmada diplomás

Felsőoktatás | A diplomások aránya 34 százalékra nőtt Magyarországon, ugyanakkor a felsőoktatásban tanulók száma 22 százalékkal esett vissza az évtized elejéhez képest – írja a hirado.hu a Világgazdaság cikke nyomán.

Laptop

2019. július 9., kedd

Közhiteles adatok az E-felvételiben

Felsőoktatás | Jelentkezéskor nem kellett feltölteni egyes nyelvvizsga-bizonyítványok, illetve érettségi bizonyítványok és tanúsítványok másolatait. Ezek ugyanis a megfelelő közhiteles nyilvántartásból kerülnek be a felvételi adatbázisba.

Diákmunka

2019. június 1., szombat

Akár 30 ezer diák is dolgozhat idén a Nyári diákmunka programban

Diákmunka | A Pénzügyminisztérium 2019-ben is meghirdeti a Nyári diákmunka programot, amelynek keretében mintegy 30 ezer diák kaphat munkalehetőséget – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

Heidrich Balázs

2019. június 1., szombat

BGE-rektor: a versenyképesség növelése és az oktatási kínálat fejlesztése a cél

Felsőoktatás | Az alkalmazott kutatások intenzív folytatását, az oktatási kínálat minőségalapú fejlesztését és a versenyképesség növelését jelölte meg célként a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) rektora.

Szótár

2019. május 31., péntek

Alternatív nyelvoktatási módszert ajánl egy nemzetközi hálózat Magyarországon

Nyelvoktatás | A Helen Doron-módszer 19 éves korig foglalkozik gyerekekkel és fiatalokkal, személyiség- és tevékenységközpontú foglalkozásokon adva át a tudást.

Érettségi

2019. május 27., hétfő

Befejeződtek az írásbeli érettségik

Érettségi 2019 | Véget ért a május-júniusi érettségi időszak írásbeli időszaka, a tanév rendjében meghatározott 16 napon 1.158 helyszínen mintegy 111.100-an adtak számot tudásukról – közölte az Oktatási Hivatal (OH).

ELTE

2019. május 23., csütörtök

Új, biotechnológiai épületszárnnyal bővülhet az ELTE

Felsőoktatás | Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymányosi kampusza állami beruházással egy sokfunkciós, biotechnológia fókuszú épületszárnnyal bővülhet – közölte a felsőoktatási intézmény.

Utazás

2019. május 20., hétfő

Az Erasmus + program résztvevőinek vonzóbbak a karrierlehetőségeik

Felsőoktatás | A programban részt vevő egyetemek pedig jobb helyzetben vannak ahhoz, hogy megfeleljenek a munkaerőpiaci igényeknek – jelentette ki Navracsics Tibor az oktatási program hatását mérő jelentés bemutatásakor.

Bankkártya

2019. május 20., hétfő

A nyelvtanuláshoz is igényelhető lesz a diákhitel

Felsőoktatás | A jövőben a diploma megszerzését segítendő a nyelvtanuláshoz is igényelhető lesz a diákhitel – közölte Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos.

Orvostanhallgató

2019. május 11., szombat

Lakossági szűréseket végeznek szeptembertől a SOTE hallgatói

Felsőoktatás | Tanulmányi kreditpontot kapnak ősztől azok az orvostanhallgatók, akik tantárgyi keretek között megvalósuló egészségfejlesztési tevékenységet, szűréseket végeznek – közölte a Semmelweis Egyetemen az MTI-vel.

Nyomda

2019. május 11., szombat

Nyomdai alkalmazott a gyanúsított a töritételek ügyében

Érettségi 2019 | Gyanúsítottként hallgattak ki egy nyomdai alkalmazottat a történelemérettségi-tételek kiszivárgása miatt indított eljárásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai, a 40 éves férfi beismerő vallomást tett.

Érettségi

2019. május 10., péntek

A mai napon a német írásbeli érettségiken a sor

Érettségi 2019 | Folytatódnak az idegen nyelvi érettségi vizsgák, ma reggel közép- és emelt szinten összesen valamivel több mint 17 ezer diák a német nyelvi írásbeliknek kezdett neki.

Üzlet, vállalkozás

2019. május 9., csütörtök

A fiatalok vállalkozóvá válását segítő projekt indult a Közép-Dunántúli régióban

Karrier | A Közép-Dunántúli régióban elindult a fiatalok vállalkozóvá válását támogató Vállalkozz Velünk! projekt – közölte a Miniszterelnökség. A projekt előreláthatóan 2021. december 31-én zárul.

Matek

2019. május 9., csütörtök

Oktatási Hivatal: megfelelő nehézségű volt a matek írásbeli

Érettségi 2019 | A matematika írásbeli érettségiket összeállító bizottság álláspontja szerint a feladatsor nehézsége feladatonként és összesítve is megfelelő volt – közölte az Oktatási Hivatal az MTI kérdésére.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2016-2019 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!