2020. április 5., vasárnap

Suli-Karrier

Tanuló, diák

2020. április 2., csütörtök

Egyre nehezebben viselik a bizonytalanságot az érettségi előtt állók

Érettségi 2020 | Számos kétségbeesett poszt jelent meg már a közösségi oldalakon olyan diákoktól, akik májusban érettségiznének, hiszen jelenleg még semmi biztosat nem lehet tudni a vizsgákról.

M5 YouTube

2020. március 29., vasárnap

360 érettségi videó az M5 YouTube-csatornáján

Érettségi | Az M5 YouTube-csatornáján hat tantárgy mintegy 360 videója témákra bontva elérhető, amely segítséget jelenthet a középiskolai tanároknak a digitális oktatásban és tanulóknak az érettségire való felkészülésben – közölte az MTVA sajtóosztálya.

Egyetemi előadó

2020. március 27., péntek

Továbbra is távoktatásban működnek az egyetemek és főiskolák

Koronavírus | A koronavírus-járvány megfékezését célzó kormányrendelet értelmében 2020. március 12-én intézménylátogatási tilalom lépett életbe a felsőoktatásban, amely 2020. március 27-én hatályát veszti. A képzés továbbra is távoktatásban folytatódik.

Diák, laptop

2020. március 23., hétfő

Március 25-ig elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések

Középsuli | Az országos veszélyhelyzetre tekintettel a középfokú felvételi jelentkezések módosítása minden esetben elektronikusan intézhető, március 25-ig. A módosító adatlapok postázására idén nincs szükség.

TV

2020. március 17., kedd

Hasznos tartalmak az M5 csatornán és az M3.hu oldalon

TV | A szülők és tanárok kérésének eleget téve, az otthon tanuló diákok munkáját segítve, további oktatási tartalommal bővül az M5 kulturális csatorna műsora, az M3.hu pedig a közmédia számos tartalmát szabadon hozzáférhetővé teszi mindenki számára.

Miskolci Herman Ottó Gimnázium, tanterem

2020. március 17., kedd

Magyarországon több mint egymillió diák tanul hétfőtől otthonról

Koronavírus | Hétfőtől a diákok nem látogathatják az oktatási intézményeket. A köznevelési államtitkár szerint pár nap kell az iskolákban a digitális munkarendre való átálláshoz.

Tanterem

2020. március 13., péntek

Március 16-tól bezárnak az oktatási intézmények

Koronavírus | A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állt fel, az oktatási munkacsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket – jelentette be a miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán.

Kollégium

2020. március 13., péntek

El kell hagyniuk a felsőoktatási kollégiumokat a magyar hallgatóknak

Koronavírus | Ha nem megoldott a lakhatás, a rektorok méltányossággal engedélyezhetik a maradást – közölte március 12-én, csütörtökön Facebook-oldalán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), több más fontos információ mellett.

Miskolci Egyetem

2020. március 13., péntek

Elkezdődött az egyetemeken az oktatásmentes időszak

Koronavírus | A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az egyetemeken március 12,, csütörtökre 13., péntekre kétnapos oktatásmentes időszakot rendeltek el, március 16-tól március 20-ig előrehozott tavaszi szünet, ezt követően pedig távoktatás lesz.

Iratok

2020. február 21., péntek

Indul a felsőoktatási jelentkezések feldolgozása

Felsőoktatás | A jelentkezési időszak lezárása után megkezdődik az adatok feldolgozása, kiépül a felvételi eljárás központi nyilvántartása. Április 19-én veszi majd kezdetét a tavaszi ügyintézési időszak, amely 2020. július 9-ig tart, míg a ponthatárok július 23-án várhatók.

Laptop

2020. február 20., csütörtök

Hitelesíteni kell a felsőoktatási jelentkezéseket

Felsőoktatás | A szeptemberben induló képzések e-felvételizőinek hitelesíteniük is kell jelentkezésüket. Erre a jelentkezési határidőt követően – amennyiben ezt még nem tették meg – 2020. február 20., csütörtök éjfélig van lehetőségük.

Diák

2020. február 17., hétfő

Február 19-ig lehet jelentkezni a középiskolákba

Középsuli | Az Oktatási Hivatal (OH) honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetnek arról, hogy melyik iskolákba jelentkezzenek.

Érettségi

2020. február 14., péntek

Február 17-ig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

Érettségi 2020 | Hétfőig jelentkezhetnek a diákok a május-júniusi érettségi vizsgákra – közölte az Oktatási Hivatal. Ebben a vizsgaidőszakban az érettségizők rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek.

Egyetem, pad

2020. február 13., csütörtök

Szombat éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre

Felsőoktatás | Ismét elérkezett a felsőoktatási felvételi határideje: a felvételizők február 15., szombat éjfélig nyújthatják be jelentkezésüket a szeptemberben induló képzésekre. A felvi.hu ügyfélszolgálata rendkívüli nyitva tartással készül.

Tanterem

2020. február 3., hétfő

Elkészült a módosított Nemzeti Alaptanterv

Suli | Ezt Kásler Miklós miniszter (Emberi Erőforrások Minisztériuma) jelentette be január 31-én, pénteken. A módosított Nat többek között kevesebb óraszámról rendelkezik, illetve a médiaismeret mint kötelezően választható tárgy is megmarad.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!