2020. január 22., szerda

Krajcár

Star Wars: Skywalker kora

2020. január 2., csütörtök

A kasszasikerlista élén maradt az új Star Wars-film az észak-amerikai mozikban

Lista | Hetvenkétmillió dolláros jegybevételre tett szert a hét végén a Star Wars: Skywalker kora az észak-amerikai mozikban, az ötnapos karácsonyi ünnepek alatt a Disney új-filmje 136 millió dollárt zsebelt be iparági becslések szerint.

Vállfa, bolt

2019. december 26., csütörtök

Ezt teheted, ha valamiért félresikerült a karácsonyi ajándék

Árucsere | Nem jó a méret, nem tetszik a szín, már van belőle másik. Hiába próbálunk szeretteink kedvében járni, az ajándék nem mindig arat osztatlan sikert. Sőt, a termék akár hibás is lehet, de mit tehetünk ilyenkor?

Star Wars: Skywalker kora

2019. december 24., kedd

A vártnál gyengébben nyitott az új Star Wars-film az észak-amerikai mozikban

Lista | 176 millió dolláros (52,5 milliárd forint) jegyárbevétellel nyitott a Star Wars: Skywalker kora az észak-amerikai mozis hétvégén iparági becslések szerint. A Disney filmjének globális bevétele 374 millió dollárra rúg.

Camp Nou

2019. december 24., kedd

Ezek voltak idén a világ legjobban fizető klubjai

Lista | Az FC Barcelona élvonalbeli labdarúgócsapatában volt a legmagasabb a játékosok átlagfizetése 2019-ben a Global Sports Salaries Survey című tanulmány szerint, de a Real Madrid és a Juventus játékosai sem panaszkodhatnak.

Pénz

2019. december 14., szombat

December 16-ig lehet diákhitelt igényelni visszamenőleg az első szemeszterre

Diákhitel | Aki december 16-ig igényli visszamenőleg a teljes első szemeszterre a szabad felhasználású Diákhitel1-et, annak 2020. január 15-ig érkezik meg a számlájára az összeg. Későbbi igénylés esetén csak március közepén folyósítanak.

ForintApp

2019. december 14., szombat

Mostantól könnyedén ellenőrizheted, hogy került-e hozzád hamis pénz

Bankjegy | Ingyenesen letölthető az az új applikáció, amely segítségével bárki megállapíthatja, hogy valódi-e a nála lévő bankjegy – mondta Réthy Barbara, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője az M1 aktuális csatornán.

Persely

2019. november 5., kedd

Kötelezővé tenné a pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatását a Pénziránytű

Ismeret | Az iskolákban kötelezővé tenné a Pénziránytű Alapítvány az alapvető pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatását. Erről Merényi Zsuzsanna, az alapítvány igazgatója beszélt az M1 és a Kossuth Rádió közös műsorában.

Terminátor: Sötét végzet

2019. november 5., kedd

Csalódást jelentő bevétellel startolt az új Terminátor az amerikai mozikban

Lista | Iparági becslések alapján mintegy 29 millió dolláros (8,5 milliárd forintos) jegyárbevétellel nyerte a Terminátor: Sötét végzet az észak-amerikai mozis hétvégét, ami azonban elmarad a stúdiók elvárásaitól.

Pénztárca

2019. október 28., hétfő

A tanárok 76 százaléka szerint a diákok nem tudják beosztani a pénzüket

Felmérés | A K&H felmérést készített pénzügyi programjába bevont pedagógusokkal, amelynek keretében háromszáz pedagógust kérdeztek arról, hogy mit gondolnak az általános- és középiskolások pénzkezeléséről.

Dollár, pénz

2019. október 18., péntek

Továbbra is az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája

Lista | Immár a hetedik egymást követő évben lett az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája az Interbrand nevű amerikai tanácsadó vállalat globális rangsorában. A harmadik helyezett ezúttal is az Amazon lett.

Joker

2019. október 9., szerda

Jelentős bevétellel debütált a tengerentúli mozikban a Joker

Lista | Felülmúlta a várakozásokat és minden idők legjobb októberi nyitó hétvégi teljesítményét produkálta a Joker című film hazai piacán, Észak-Amerikában. A második a Jetikölyök, a harmadik pedig a Downton Abbey lett a hétvégén.

Nyelvi labor, nyelviskola

2019. október 9., szerda

Már igényelhető a nyelvtanulási diákhitel

Diákhitel | Október 1-jétől igényelhetik a felsőoktatási képzésben tanuló, a diplomájuk megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával nem rendelkező hallgatók a nyelvtanulási diákhitelt. A részletes feltételek megtalálhatók a diákhitel.hu oldalon.

Az: Második fejezet

2019. szeptember 16., hétfő

Megőrizte első helyét a bohócos horror az észak-amerikai mozikban

Lista | Bemutatásának második hetében is első lett az Az: Második fejezet című bohócos horror az észak-amerikai mozikban, de a sztriptíztáncosnőkről szóló krimi is meglepően nagy bevétellel nyitott – írta a Variety.com filmes portál.

Bankkártya, online vásárlás

2019. szeptember 14., szombat

Van bankszámlád? Fontos változások léptek életbe!

Szigorítás | A vonatkozó európai uniós irányelv (PSD2 szabályozás) számos pontja lépett hatályba, ami a mindennapi pénzügyek intézését is érinti, az internetes kártyás fizetési mód egyelőre a megszokott marad.

Scarlett Johansson

2019. augusztus 26., hétfő

Scarlett Johansson volt a legjobban fizetett filmszínésznő 2018-ban

Lista | Elképesztő összeggel gazdagodott a világ legjobban kereső színésznője tavaly: a Marvel-filmek szépsége 56 millió dollárral nőtt a vagyona. Ezzel már másodszor vezeti a Forbes magazin listáját.

Copyright

IfiPress
©2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!