2019. július 18., csütörtök

Hírek

Rendőr, police

2019. július 18., csütörtök

Mikor vehetik el a jogsit a helyszínen?

Jogszabály | Sok történet szól arról, hogy valakinek a helyszínen bevonták a jogosítványát, ezt azonban akármiért nem teheti meg az intézkedő rendőr. Nézzük, mik azok az esetek, amelyekért azonnali jogsibevonás jár…

Palacküzenet

2019. július 18., csütörtök

Fél évszázada írt palacküzenetet találtak, keresik az íróját

Ausztrália | Egy 13 éves kisfiú által, ötven évvel ezelőtt vízre bocsátott üzenetre bukkant egy ausztrál férfi és kisfia az Eyre félszigeten. Jelenleg a brit származású feladó kiléte után kutatnak.

Tizenhárom okom volt

2019. július 17., szerda

Kivágták a sokat vitatott jelenetet a sorozatból

Netflix | Két évvel a széria indulása után, a Netflix kivágta a sokat vitatott öngyilkossági jelenetet a Tizenhárom okom volt (13 Reasons Why) című amerikai kamaszdráma-sorozat első évadából.

Hacker

2019. július 11., csütörtök

Első fokon elítélték a Magyar Telekom szerverének feltörőjét

Ítélet | Nem jogerősen 600 ezer forintos pénzbírságra ítélte a bíróság azt a fiatalt, aki két évvel ezelőtt feltörte a Magyar Telekom szerverét. A vád és a védelem is fellebbezett az ítélet ellen.

Fesztivál, koncert

2019. július 11., csütörtök

A biztonságos fesztiválozás alapszabályai

Fontos! | Néhány egyszerű szabály betartásával mindenki biztonságban szórakozhat – írja honlapján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága (OKF), amelyet tizennégy pontban foglaltak össze.

LIKE 2019, Békéscsaba

2019. július 10., szerda

Nyarat köszöntött és évet zárt a csabai DÖK

Békéscsaba | Június 6-án rendezte meg hagyományos, korábban tavaszi, most kifejezetten nyárköszöntő rendezvényét a Békéscsabai Diákönkormányzat, majd másnap értékelték és le is zárták a tanévet.

Donald Trump

2019. július 10., szerda

Az amerikai elnök nem tilthat ki senkit Twitter-oldaláról

USA | Donald Trump amerikai elnök nem tilthat ki senkit Twitter-oldaláról, mert ezzel megsértené a szólásszabadságot biztosító alkotmányos jogot – döntött egy szövetségi fellebbviteli bíróság New Yorkban.

Bilincs

2019. július 10., szerda

Külföldi tanárokat és diákokat vettek őrizetbe Kelet-Kínában

Kína | Csiangszu tartományban egy kábítószer-razzia során összesen 19 embert, köztük 16 külföldit, tanárokat és diákokat vettek őrizetbe – írta a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Diák, tanul

2019. július 10., szerda

Általános iskolásokat mentorálnak egyetemisták

Debrecen | Megnyitotta a Tanítsunk Magyarországért program keretében általános iskolásokat mentoráló egyetemisták nyári táborát az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a Debreceni Egyetemen.

Osztályterem

2019. július 9., kedd

A jelentkezők harmada megbukott az érettségin Romániában

Románia | Az eredményességi rangsorban a székely megyék messze az országos átlag alatt, a sor végén kullognak – írták az erdélyi lapok. Az elmúlt években ez a legrosszabb érettségi eredmény Romániában.

Ambrus Zoltán

2019. július 8., hétfő

Elhunyt Ambrus Zoltán gitáros, az Irigy Hónaljmirigy tagja

Gyász | Életének 54. évében elhunyt Ambrus Zoltán az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja – tudatta Facebook-oldalán a zenekar. Mint írják, a zenészt hosszan tartó súlyos betegség után vasárnap érte a halál.

Fesztivál, szín

2019. július 8., hétfő

Itt a fesztiválszezon! Kitől, hogyan vásárolj belépőjegyet?

Tudatosan | Túlárazott jegyek, érvénytelen belépők koncertekre, fesztiválokra és sporteseményekre, pórul járt vásárlók – a hasonló bosszúságok, az anyagi veszteség tudatos vásárlással és némi körültekintéssel elkerülhető.

IfiPress

2019. július 5., péntek

Megújultunk: újból elérhető oldalunk, a feltöltés folyamatos

IfiPress | Befejeződtek magazinunk átalakítási és költözési munkálatai, mostantól megújult formában, új tárhelyen várjuk régi és új olvasóinkat. A régebbi hírek, cikkek válogatása és feltöltése folyamatosan rajlik.

Cigi, csikk

2019. május 31., péntek

A közparkokban is tilos lesz a dohányzás Párizsban

Franciaország | Kiterjesztik a dohányzási tilalmat a francia fővárosban 52 közparkra június 8-tól – közölte a párizsi önkormányzat a Dohányzásmentes Világnap alkalmából. Marseille is hasonló intézkedéseket készül bevezetni.

Vizsga, dolgozat, tanul

2019. május 31., péntek

Az OKTV legjobbjait díjazták

Diáksiker | Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV) eredményesen szereplő diákokat és felkészítő tanáraikat díjazták, A budapesti ünnepségen 68 középiskola 113 tanulója és 40 pedagógusa vehetett át díjat.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2016-2019 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!