2022. december 3., szombat

Életmódi

Laptop, újság

2020. február 6., csütörtök

Napirend-elmélet: ennyire manipulatív a média világa

Média | A Békéscsabai Alkotó Média (BAM) diákújságírója egy igen fontos és aktuális kérdést feszeget cikkében, amelyet most mi is közzéteszünk. Egy médiaelmélet befolyásolná a gondolkodásmódunkat vagy mi magunk vagyunk figyelmetlenek és manipulálhatók?

Részeg

2020. január 30., csütörtök

Elindult a Szétcsúszva program

Itthon | A Momentán Társulat által indított kezdeményezés célja a fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorítása interaktív színházi edukációs előadások segítségével – közölte a program kommunikációját végző cég az MTI-vel. Az előadásokon bemutatják az alkoholfogyasztás veszélyeit a diákoknak.

Pezsgő, szilveszter

2020. január 2., csütörtök

Ezért nem tartjuk be az újévi fogadalmak 80 százalékát

Újévi fogadalom | Újévkor mindenkiben megfogalmazódik a változtatás gondolata, a felelőtlenül tett fogadalmakat azonban csak keveseknek sikerül teljesíteniük, amiért sok esetben nem csak az irreális elvárások a felelősek.

Reggeli

2019. november 27., szerda

Ki szoktad hagyni a reggelit? Ne lepődj meg, ha rosszabb jegyeket kapsz!

Táplálkozás | Azok a diákok, akik általában nem reggeliznek, rosszabbul teljesítenek az érettségin, mint azok, akik rendesen megeszik a reggelijüket – legalábbis erre az eredményre jutott egy brit kutatás.

Egészség, szív

2019. október 28., hétfő

Együtt még halálosabb az alkohol és a cigaretta

Egészség | Egy új tanulmány arra figyelmeztet, hogy azok az emberek, akik dohányoznak és alkoholt is fogyasztanak, harmincszor nagyobb valószínűséggel kaphatnak száj- vagy torokrákot, mint azok, akik csak az egyik káros szenvedéllyel élnek.

Bolka Desszert Butik - Budapest desszertje

2019. szeptember 11., szerda

Őszibarackos-mandulás sütemény lett idén Budapest desszertje

Süti | A Bolka Desszert Butik nyerte idén a Budapest desszertje versenyt őszibarackos-mandulás süteményével, amelyet először a 9. Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhattok meg szeptember 13-15. között.

Kurt Cobain

2019. szeptember 11., szerda

Kurt Was Here: a Nirvana énekesének rajzaival díszített ruhakollekciót dobtak piacra

Divat | Kurt Cobain skicceivel, festményeivel és jegyzeteivel díszített, limitált ruhakollekciót dobott piacra Nirvana együttes egykori frontemberének hagyatékkezelője. A bevétel egy részét jótékony célra fordítják.

E-cigaretta

2019. szeptember 9., hétfő

Újabb két ember halt meg az elektromos cigi miatt

Egészség | Az Egyesült Államokban újabb két halálos áldozatot szedett az elektromos cigaretta – közölték Indianában és Minnesotában az egészségügyi hatóságok. Ezzel négyre nőtt az e-cigaretta szívása miatt történt halálos esetek száma.

Chips, sült krumpli

2019. szeptember 4., szerda

Évekig sült krumplin és chipsen élt, mára szinte teljesen megvakult egy brit fiatal

Táplálkozás | Helyrehozhatatlan látásvesztést szenvedett egy 17 éves bristoli fiú, miután éveken át szinte csak sült krumplit és burgonyaszirmot evett – írta a BBC News.

Buli

2019. szeptember 3., kedd

Ezek a dolgok érdeklik leginkább a mai fiatalokat

Felmérés | A társadalom rengeteg tévképzettel rendelkezik arról, hogy a fiatalok mivel töltik el szabadidejüket. A 2016-os ifjúságkutatás megvizsgálta mindazon kikapcsolódási formákat, amelyek a fiatalokat jellemzik.

Kaja, bevásárlás

2019. augusztus 12., hétfő

Csak akkor jó a kaja, ha senkinek sem lesz tőle baja

Megelőzés | Nyáron fokozottan törekedni kell a higiénés konyhai alapszabályok betartására, mivel a friss táplálékokat a baktériumok is kedvelik, így az élelmiszer eredetű megbetegedések is gyakoribbak.

Alszik

2019. augusztus 8., csütörtök

Nem tudsz aludni éjjel a meleg miatt? Ezek segíthetnek…

Alvás | Oké nyár van, szánsájn, meg minden, imádjuk is, de olykor azért kissé sok a melegből, ráadásul nem csak nappal. Egy-egy kánikulai nap után az éjszaka sem igazán hűvös, így aludni meg elég nehéz. De nem lehetetlen!

Limonádé, citrom

2019. július 18., csütörtök

Nagy melegben jól jön egy frissítő limonádé. De miért maradnál a hagyományosnál?

Frissítő receptek | Hiába jön ki az üdítőpiac folyamatosan újdonságokkal, a limonádé sikere töretlen, otthon épp úgy, mint a lakótelepi kricsmikben, a hangulatos romkocsmákban és az éttermekben egyaránt.

Napszemüveg

2019. július 15., hétfő

Vízparton akár dupla UV-sugárzás is érheti a szemet

Megelőzés | A víztükörről visszaverődő napsugarak összegződnek a természetes sugárzással, ezért különösen fontos, hogy a szemüveg valóban jó UV-szűréssel rendelkezzen – mondta a Magyar Látszerész Szövetség alelnöke.

Görögdinnye

2019. július 14., vasárnap

Kóstoltad már a görögdinnyét grillezve?

Táplálkozás | Javában tart a grillszezon, hamarosan pedig itt a görögdinnye időszaka is. Elsőre talán furcsán hangzik, de összehozhatod a kettőt, ha a dinnyét is a grillre teszed. Most azt is elmondjuk, hogyan.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!