2019. július 18., csütörtök

Életmódi

Limonádé, citrom

2019. július 18., csütörtök

Nagy melegben jól jön egy frissítő limonádé. De miért maradnál a hagyományosnál?

Frissítő receptek | Hiába jön ki az üdítőpiac folyamatosan újdonságokkal, a limonádé sikere töretlen, otthon épp úgy, mint a lakótelepi kricsmikben, a hangulatos romkocsmákban és az éttermekben egyaránt.

Napszemüveg

2019. július 15., hétfő

Vízparton akár dupla UV-sugárzás is érheti a szemet

Megelőzés | A víztükörről visszaverődő napsugarak összegződnek a természetes sugárzással, ezért különösen fontos, hogy a szemüveg valóban jó UV-szűréssel rendelkezzen – mondta a Magyar Látszerész Szövetség alelnöke.

Görögdinnye

2019. július 14., vasárnap

Kóstoltad már a görögdinnyét grillezve?

Táplálkozás | Javában tart a grillszezon, hamarosan pedig itt a görögdinnye időszaka is. Elsőre talán furcsán hangzik, de összehozhatod a kettőt, ha a dinnyét is a grillre teszed. Most azt is elmondjuk, hogyan.

Víz, ásványvíz

2019. július 5., péntek

Nagy hőségben igyál sokszor keveset!

Folyadékpótlás | Naponta 8-10-szer javallott inni, kisebb mennyiségeket – mondta Antal Emese, a TÉT Platform szakmai vezetője az M1-en. Hozzátette: a szomjúság már enyhe fokú kiszáradást jelez a szervezetnek.

Bicikli, gyerek

2019. május 20., hétfő

Ha gyalog járnak a kisiskolások suliba, kisebb eséllyel híznak el később

Mozgás | Kisebb eséllyel lesz túlsúlyos vagy elhízott az a gyerek, aki rendszeresen gyalog, kerékpárral, esetleg rollerrel jár iskolába – állapította meg egy új kutatás.

Instant leves

2019. május 17., péntek

Többet eszel, ha ilyen kajákon élsz

Táplálkozás | Több evésre késztetnek a túlzottan feldolgozott élelmiszerek, ezzel növelik az elhízás kockázatát, ugyanis egy úttörő kutatás szerint átlagosan napi 500 kalória többletbevitelt jelentenek.

Kullancs

2019. május 13., hétfő

Parazitológus: a kullancsot minél hamarabb el kell távolítani

Megelőzés | A betegségek kialakulásában nagy jelentősége van annak, hogy mennyi idő telik el a csípés és az eltávolítás között – közölte Földvári Gábor parazitológus kutató az M1 aktuális csatornán.

Környezetszennyezés

2019. május 11., szombat

A környezetszennyezés miatt egyre több az asztmás beteg

Betegség | Régebben pollenek, házi poratkák okozták, de a jelenlegi környezetszennyező anyagoktól már önmagukban is kialakulhat az asztma – mondta Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatornán.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2016-2019 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!