2022. november 28., hétfő

Cool-turmix

Harry Potter

2020. május 6., szerda

Sztárok olvassák fel a Harry Potter első kötetét

Könyv | Daniel Radcliffe, David Beckham, Dakota Fanning és sok más sztár olvassa fel J.K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve című regényét. A külön-külön rögzített videókat és hanganyagot a következő hónapokban ingyenesen teszik hozzáférhetővé – számolt be róla a Variety.com.

Színész

2020. március 23., hétfő

Online közvetítések, kulturális időtöltések a neten

Online | Számos online programot kínálnak a kulturális intézmények a koronavírus-járvány idejére, mint például a fővárosi Madách Színház, a Békéscsabai Jókai Színház és a Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei is.

Oscar

2020. február 10., hétfő

92. alkalommal adták át az amerikai filmakadémia elismeréseit

Oscar | Míg a színészi kategóriákban a papírforma érvényesült, addig a legjobb film meglepetésre az Élősködők című dél-koreai alkotás lett. Bong Dzsun Ho műve az első az Oscar történetében, amely nem angol nyelvű filmként diadalmaskodott.

Gera Marina

2019. november 27., szerda

Magyar siker a Nemzetközi Emmy-díj gálán

Filmművészet | Hétfőn este magyar győzelem is született a Nemzetközi Emmy-díj gálán: Gera Marinának ítélték a legjobb színésznő kategóriában a díjat az Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért, amelyet Szász Attila rendezett.

Saul fia

2019. szeptember 14., szombat

A Saul fia az évszázad legjobb filmjei között a The Guardian listáján

Filmművészet | A brit napilap szeptember 13-án tette közzé a 2000 után készült legjobb száz film listáját, amelyen Nemes-Jeles László Saul fia című Oscar-díjas filmje is szerepel, méghozzá a 12. helyen.

Pierre Richard

2019. szeptember 9., hétfő

Hazánkba látogatott a francia színészlegenda

Filmművészet | Közületek is biztosan sokan ismerik, hiszen a hetvenes és nyolcvanas években forgatott filmjei közül több igazi klasszikus. A nemrég 85. életévét betöltött Pierre Richard Budapestre látogatott.

Casablanca

2019. augusztus 19., hétfő

Dokumentumfilm a világ egyik legismertebb filmjének magyar rendezőjéről

Filmművészet | Szeptember 12-től vetítik a magyar mozik Kertész Mihályról, azaz Michael Curtizről, a Casablanca legendás magyar rendezőjéről szóló, több nemzetközi fesztiválon díjazott magyar életrajzi filmet.

A kis herceg

2019. augusztus 16., péntek

Előkerültek Antoine de Saint-Exupéry kis herceg vázlatai

Művészet | Rábukkantak a francia író világhírű regényéhez készült rajzok vázlataira egy ódon házban a svájci Winterthurban, amelyek egy üzletember műgyűjteményét gazdagították.

Ruben Brandt, a gyűjtő

2019. május 29., szerda

Online tudástárat fejlesztett a Ruben Brandt csapata

Tudástár | Az élményszerű oktatást szolgáló online tudástárat fejlesztettek 12-18 év közötti diákoknak a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film mintegy 300 művészeti alkotást és azok eredetijét összegyűjtve.

MMA-MMKI Lexikon

2019. május 27., hétfő

Irodalmi lexikon készül az 1956-2016 közötti időszak szépirodalmi műveiből

Irodalom | Hatvan év legfontosabb szépirodalmi műveit és eseményeit ismertető weboldalt készít a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének (MMA MMKI) kutatócsoportja.

Nemes Jeles László

2019. május 19., vasárnap

A Napszállta nyerte el a France Culture diákzsűrijének díját

Filmművészet | Nemes Jeles László Napszállta című filmje nyerte el a France Culture francia kulturális közrádió diákzsűrijének díját, amelyet a 72. cannes-i fesztiválon adtak át.

Bud Spencer

2019. május 14., kedd

Teltházas bemutatója volt Rómában a Piedone nyomában című filmnek

Portréfilm | A Bud Spencer életéről szóló film a közmédia támogatásával készült és itthon is nagy népszerűségnek örvend – hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!