2022. december 5., hétfő
Foci U17

Ötödik lett az EB-n és kijutott a VB-re az U17-es fociválogatott

A magyar válogatott tizenegyes-párbajban legyőzte Belgiumot az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon, így ötödik lett és kijutott az őszi világbajnokságra.

Megjelent: 2019. május 16., csütörtök 17:42  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: youtube.com
Megjelent: 2019. május 16., csütörtök 17:42 | Rovat: Sport
Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com

Magyar U17-es csapat ezt megelőzően egyszer, 1985-ben szerzett VB-re részvételi jogot, akkor a negyeddöntőig jutott. Az idei VB-t Brazília öt városában, Brazíliavárosban, Cuiabában, Manausban, Natalban és Recifében rendezik. A torna pontos időpontja egyelőre nem ismert.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese három győztes csoportmérkőzése után hétfőn tizenegyes-párbajban alulmaradt a spanyolok elleni negyeddöntőben, ám mivel benne volt a két legjobb kiesőben, megküzdhetett az ötödik helyért Belgiummal. Az EB-selejtezők elitkörében – már egyaránt biztos EB-résztvevőként – találkozott egymással a két csapat, akkor a belgák 4-2-re nyertek.

A dublini első félidőben – az európai szövetség honlapja szerint – elsősorban a védekezésre koncentráltunk, de letámadással többször is zavarba hoztuk a belga válogatottat. A rivális kétszer is a kapufát találta el, de válogatottunk is többször veszélyeztette az ellenfél kapuját.

A második játékrészre felpörögtek az események: a belgák Kalulika közvetlen közelről esett találatával vezetést szereztek. Néhány perccel később Kosznovszky Márk kísérleténél a belga kapus, Vandevoordt még védeni tudott, a 61. percben azonban Komáromi György fejesével egyenlítettünk. A folytatásban mindkét válogatott előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, ám a két hálóőr nagy védéseinek is köszönhetően a lefújásig már nem változott az eredmény.

Az U17-es kontinensviadalon ha nincs döntés a rendes játékidőben, rögtön tizenegyesek következnek: ebben a belgák harmadik embere rontott, és mivel a mi részünkről minden játékos betalált, Preisinger Sándor csapata szerezte meg a VB-kvalifikációt érő ötödik helyet.

A tréner a magyar szövetség honlapján úgy fogalmazott, meccsről-meccsre javult együttese teljesítménye, az utolsó mérkőzésen pedig teljesen megérdemelten nyertek a belga válogatott ellen, amely márciusban még győzni tudott ellenük Telkiben.

Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert amit ezen a tornán elértek, az minden dicséretet megérdemel. Ma végig fegyelmezetten, taktikusan futballoztunk, emellett nagyot küzdöttek a játékosok, minden pályára lépő futballista száz százalékot adott ki magából” – nyilatkozott.

A szakvezető hozzátette, játékosai mentális erejét mutatja, hogy hátrányban azonnal tudtak váltani, és perceken belül egyenlítettek, majd voltak lehetőségeik a győztes gól megszerzésére is. „Sokat tettünk a sikerért és végre a tizenegyesekből is mi jöttünk ki jobban” – értékelt a lefújás után Preisinger Sándor.

Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com
Címkék:
, , ,
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!