2022. december 8., csütörtök
TV

Öt zseniális sorozat az otthoni unalom elűzésére

A kijárási korlátozás miatt mindenki kénytelen otthon maradni, az embernek pedig emiatt túl sok szabadideje lesz, még a munka és a tanulás mellett is. Egy idő után pedig ez a sok szabadidő átmegy unatkozásba, ami ellen tenni kell! Mondjuk sorozatokkal…

Megjelent: 2020. április 16., csütörtök 13:40  ·  Rovat: Kikapcsolódó  ·  Forrás: IfiPress - Karácson Anita  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2020. április 16., csütörtök 13:40 | Rovat: Kikapcsolódó
Forrás: IfiPress - Karácson Anita
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Összegyűjtöttem hát öt remek Netflix-es sorozatot, amelyek remekül lekötik az ember figyelmét. Az alábbi sorozatok témájukban és üzenetükben teljesen különböznek egymástól, így mindenki találhat számára kedvezőt időtöltésnek. A korosztályi besorolásra azért figyeljetek!

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

1. Szexoktatás 16 éven aluliak számára nem ajánlott

A Szexoktatás, avagy a Sex Education egy 2019 januárjában indult angol sorozat, amely szinkronosan nézhető a Netlixen. Az eddig két évadból álló alkotás hamar a nézők kedvencévé vált különleges humorával és a szex mint témához való hozzáállásával. A készítők remekül megragadják a tinédzserek szexualitásából adódó mindennapi problémáit és humorba csomagolva tálalják az erre legmegfelelőbb megoldásokat. A sorozat legfontosabb üzenete, hogy a szex nem egy rossz dolog, nem szabad tabuként kezelni. Bátran tudom mindenkinek ajánlani, aki szereti az angol humort és érdekli a szexualitás kérdése.

2. A korona 16 éven aluliak számára nem ajánlott

A korona, eredeti címén a The Crown egy eddig három évadot megélt angol-amerikai sorozat, amely II. Erzsébet királynő uralkodását dolgozza fel. II. Erzsébet élete mellett nyomon követhetjük, az egész család, de legfőképp Károly és Vilmos herceg, valamint Margit hercegnő életútját is. Bemutatják, milyen nehézségekkel nézett szembe a királyi család az elmúlt évtizedek alatt és milyen események kísérték végig a királynő uralkodását. Betekintést enged a brit uralkodóház eddig teljesen rejtett életébe és a hibákat és ballépéseket ugyanannyira központba helyezi, mint a pozitív dolgokat. A királyi család tagjait hús vér emberekként mutatja be az őket szerető emberek számára.

3. Riverdale 13 éven aluliak számára nem ajánlott

A Riverdale az Archie Comics képregénysorozat alapján készült sorozat. A most negyedik évadánál járó alkotás egy különös kisvárosban, Riverdale-ben élő baráti társaság életét mutatja be. A négy barát gimis évei a megszokottnál sokkal furcsábban alakul, mint az megszokott. A város lakóinak életét gyilkosságok, bandaháborúk és egyéb bűncselekmények kísérik nap mint nap. Mindemellett persze a szereplők megélik a mindennapi problémáikat is: a szerelem, a gyász ugyanannyira az életük része, mint bárki másnak. A Riverdale-t határozottan a tinisorozatok közé lehet besorolni, de a krimirajongóknak is ajánlani tudom.

4. Lucifer 13 éven aluliak számára nem ajánlott

A Lucifer az Újvilágban egy 2016-ban bemutatott amerikai sorozat, amit a Netflix vett át. Lucifer, az ördög szabadságot vesz ki, feladja a trónját és tábort ver Los Angelesben, ahol egy nyomozónőnek segít a bűntények megoldásában. Kalandos útja eddig négy évadot élt meg, de még lesz folytatása, hiszen most készül az ötödik évad. Lucifer sármjával és szarkasztikus, megnyerő humorával hamar magára vonja a nézők figyelmét. Az évadok alatt elképesztő karakterfejlőésen megy át, és ördög ide vagy oda, megmutatja eredeti angyali oldalát is. A humor és izgalom mögött a sorozat egy erős társadalomkritikát rejt magában. Fantasy- és krimirajongók, ez határozottan nektek való!

5. A ki***tt világ vége 16 éven aluliak számára nem ajánlott

A sorozat (eredeti címén The End of the F***ing World) egy magát pszichopatának képzelő srác és egy különös lány megismerkedését mutatja be. A páros egy modern Bonnie and Clyde párosnak tudható be, a két tinédzser kreatívan oldja meg a problémákat és az útjukba kerülő minden akadályt. A bizarr, aranyos, romantikus és rémisztő jelzők egyaránt illenek a sorozatra. Az egész sztorit pedig a fekete humor teszi még érdekesebbé. A szereplők kendőzetlenül őszinték, egyszerre bizonytalanok, határozottak és bátrak. Nehezen találják meg önmagukat és helyüket a világban. Ajánlom mindenkinek.

Forrás: IfiPress - Karácson Anita
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!