2022. december 3., szombat
V4 Ladies Series Pannonhalma

Orosz győzelem Magyarország első profi női kerékpárversenyén

Polina Kirillova (Oroszország) szerezte meg a győzelmet hazánk első UCI 1.2-es besorolású női kerékpárversenyén, a legjobb magyar kerekes Vas Kata Blanka lett, aki a 10. helyen ért célba.

Megjelent: 2019. május 12., vasárnap 20:42  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: v4kerekparverseny.hu  ·  Indexkép: Bringasport - Vanik Zoltán
Megjelent: 2019. május 12., vasárnap 20:42 | Rovat: Sport
Forrás: v4kerekparverseny.hu
Indexkép: Bringasport - Vanik Zoltán

Pannonhalma környékén 101,2 kilométer várta a Visegrád 4 Ladies Series résztvevőit május 12-én. A mezőny nem sokkal délután fél kettő előtt rajtolt el Pannonhalmáról, a versenyzők Ravazd, Bakonypéterd, Veszprémvarsány, Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Dudar és Nagyesztergár érintésével érkeztek Zircre, ahonnan útjuk visszavezetett Pannonhalmára.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Az éles rajtot követően két kisebb bukás borzolta a kedélyeket, majd mintegy bő harminc kilométer abszolválása után egy tizenkét fős sor lépett el, név szerint Vas Kata Blanka (Magyarország), Monika Brzezna (Mat Atom Deweloper), Karolina Sowa (Mat Atom Deweloper), Katarzyna Wilkos (Mat Atom Deweloper), Jarmilla Machacova (Dukla Praha), Melissa Van Neck (Dukla Praha), Nikola Bajgerova (Dukla Praha), Margarita Syradoeva (Oroszország), Polina Kirillova (Oroszország), Galina Chernyycheva (Oroszország) és Irina Ivanova (Oroszország).

V4 Ladies Series Pannonhalma

Jó hangulatban rajtoltak a hölgyek
(Fotó: Bringasport – Vanik Zoltán)

Ide ugrott fel néhány kilométer elteltével Matuz Etelka (Magyarország), Kaja Rysz (Mat Atom Deweloper), Veronika Jandova (Wheel Divas Cycling Team) és Lorraine Dettmer (Union Radrennteam Pielachtal). A szökevények remekül dolgoztak együtt folyamatosan növelve előnyüket, a verseny egy pontján már bő hat és fél perccel vezettek a főmezőnnyel szemben. A két magyar kerekes sokat dolgozott a csoport élén.

V4 Ladies Series Pannonhalma

A legjobb magyar versenyző Vas Kata Blanka (elöl) volt
(Fotó: Bringasport – Vanik Zoltán)

Pannonhalmán, a helyenként 15%-os meredekségű dísztérkő burkolatú emelkedő első mászásakor kettészakadt a szökevénysor, majd Polina Kirillova (Oroszország) indult meg, akivel csak Monika Brzezna (Mat Atom Deweloper) és Jarmila Machachova (Team Dukla Praha) tudta tartani a tempót.

Az utolsó körben Kirillova ismét támadott pillanatok alatt leszakítva riválisait, így magabiztosan nyerte meg a versenyt Machacova és Brzezna előtt. A legjobb magyar Vas Kata Blanka lett, aki az előkelő tizedik helyen zárt, ezzel három UCI világranglista pontot gyűjtve.

Nagyon jó volt magyar közönség előtt versenyezni” – mondta Vas Kata Blanka röviddel a célba érkezést követően. „Miután kialakult a szökés sajnos nem nagyon akart senki sem vezetni, sokat vállaltam, s kissé el is fáradtam, mire beértünk a körpályára. Az első mászáskor leszakadtam, de utána sikerült visszaküzdenem magam az üldözősor végére, így tizedik lettem.”

V4 Ladies Series Pannonhalma

A dobogósok
(Fotó: Bringasport – Vanik Zoltán)

Eredmények

  1. Polina Kirillova (RUS) Orosz Nemzeti Válogatott 2:41:09
  2. Jarmila Machacova (CZE) Dukla Praha + 6 mp
  3. Monika Brzezna (POL) Mat Atom Deweloper + 20 mp
  4. Katarzyna Wilkos (POL) Mat Atom Deweloper + 2:25
  5. Margarita Syradoeva (RUS) Orosz Nemzeti Válogatott + 2:27
  6. Karolina Sowa (POL) Mat Atom Deweloper + 2:32
  7. Galina Chernycheva (RUS) Orosz Nemzeti Válogatott + 2:35
  8. Melissa van Neck (CZE) Dukla Praha + 2:40
  9. Irina Ivanova (RUS) Orosz Nemzeti Válogatott + 2:44
  10. Vas Kata Blanka (HUN) Magyar Nemzeti Válogatott +2:58

A legjobb szlovák versenyző:
Alzbeta Bacikova (SVK) Szlovák Nemzeti Válogatott (17.)

Forrás: v4kerekparverseny.hu
Indexkép: Bringasport - Vanik Zoltán
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!