2022. november 28., hétfő
Színész

Online közvetítések, kulturális időtöltések a neten

Számos online programot kínálnak a kulturális intézmények a koronavírus-járvány idejére, mint például a fővárosi Madách Színház, a Békéscsabai Jókai Színház és a Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei is.

Megjelent: 2020. március 23., hétfő 18:14  ·  Rovat: Cool-turmix  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2020. március 23., hétfő 18:14 | Rovat: Cool-turmix
Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Országszerte nyújtanak színházak, művészek, múzeumok kulturális tartalmakat, online közvetítéseket honlapjukon és a közösségi oldalaikon. Legutóbb a Madách Színház, a békéscsabai teátrum és kecskeméti kiállítóhelyek jelentették be, hogy indítanak ilyeneket.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A fővárosi Madách Színház videósorozatot indít hétfőn a Facebook-oldalán, valamint a honlapján. A videókon a teátrum vezető művészei egy-egy dalt adnak elő a repertoár darabjaiból. A videókat kétnaponta töltik fel, a dalok az elmaradt műsor sorrendjét követik.

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején Facebook- és weboldalán kínál kulturális csomagot közönségének a Békéscsabai Jókai Színház. Mint írják, a nézők megtekinthetik a színészek saját verses-zenés produkcióit, musicalekből énekelt részleteit. Óvodásoknak készült a színház Mesevilág-sorozat, a Netszínházban pedig az elmúlt évadok bemutatóinak felvételét érhetik el az érdeklődők. A Költészet Napja alkalmából online versmondásra hívják az irodalomkedvelőket Versek a vesztegzárból címmel. A legjobb felvételek megjelennek a színház netes felületein – írják.

Európa 2020, a remény himnusza címmel jelent meg a két énekes-előadóművész, Nagy Szilárd és Ragány Misa videóklipje, amellyel a világot sújtó vírusjárványra reagálnak. A szerzemény Varga Miklós: Európa című dalának szimfonikus átkomponálásával és szövegének aktualizálásával született. A klipben feltűnik Varga Miklós is.

A Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei – a Cifrapalota Kiállítóhely, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, valamint a Magyar Naív Művészek Gyűjteménye – a veszélyhelyzet fennállásáig naponta frissülő, digitális, múzeumi tartalmakkal készülnek. A Virtuális múzeumpercek című rovatban minden hétköznap múzeumi tartalmak láthatók, virtuális séták a kiállítóhelyeken. A Kreatív múzeumpercek – gyerekeknek című rovatban pedig minden nap játékos, kreatív feladatokkal, videókkal készülnek az óvodások és kisiskolások számára a Facebookon, illetve az intézmény honlapján.

Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Címkék:
, ,
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!