2022. december 5., hétfő
Hallgató

Nyilvánosságra hozták a pótfelvételi ponthatárokat

Meghatározták a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, 2019. szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek legegyszerűbben a felvi.hu oldalon érhetők el.

Megjelent: 2019. augusztus 27., kedd 10:35  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: felvi.hu  ·  Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megjelent: 2019. augusztus 27., kedd 10:35 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: felvi.hu
Indexkép: Illusztráció - pexels.com

Meghatározták a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, 2019. szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek legegyszerűbben a felvi.hu oldalon érhetők el. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos teendőkről szóló értesítést a felsőoktatási intézményektől kapják meg 2019. szeptember első napjaiban.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A most megállapított ponthatárok azonosak, vagy egyes esetekben magasabbak, mint az általános eljárásban megállapított ponthatárok. A besorolási döntés letölthető az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában, amelyről minden jelentkező e-mailben is értesítést kap.

Csaknem tízezren pótfelvételiztek

Augusztus 7-ig 9299-en jelentkeztek, közülük 6421-en kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat szeptemberben. A pótfelvételi eljárásban alapképzésre 4453, felsőoktatási szakképzésre 1049, osztatlan képzésre 469, mesterképzésre pedig 450 főt vettek fel. A pótfelvételiben egy szakra és egy intézménybe lehetett jelentkezni, és jellemzően önköltséges képzésekből lehetett választani.

A legnépszerűbb képzések a gazdálkodási és menedzsment, a jogász és a kereskedelem és marketing voltak. 235 jelentkező állami ösztöndíjas, 6186 jelentkező pedig önköltséges formában kezdheti meg, illetve folytathatja felsőfokú tanulmányait.

A legtöbb, 557 hallgató a Debreceni Egyetemre került be, míg a Budapesti Gazdasági Egyetemre 537, a Pécsi Tudományegyetemre 410, a Széchenyi István Egyetemre 402, a Miskolci Egyetemre 386, a Szegedi Tudományegyetemre 384, az Eötvös Loránd Tudományegyetemre pedig 383 jelentkező nyert felvételt.

A pótfelvételi ponthatárok ide kattintva böngészhetők.

Forrás: felvi.hu
Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!