2022. december 7., szerda
LIKE 2019, Békéscsaba

Nyarat köszöntött és évet zárt a csabai DÖK

Június 6-án rendezte meg hagyományos, korábban tavaszi, most kifejezetten nyárköszöntő rendezvényét a Békéscsabai Diákönkormányzat, majd másnap értékelték és le is zárták a tanévet.

Megjelent: 2019. július 10., szerda 20:52  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: IfiPress  ·  Indexkép: IfiPress
Megjelent: 2019. július 10., szerda 20:52 | Rovat: Hírek
Forrás: IfiPress
Indexkép: IfiPress

Ha azt mondjuk LIKE, akkor mindenki a kék, illetve most már úgy általában a közösségi oldalak tetszésnyilvánítási funkciójára gondol. Békéscsabán azonban ez tíz éve a városi DÖK Lézengő Ifjúság Kulturális Eseménye elnevezésű rendezvényét is jelenti, amelyre idén a megszokottól eltérően nem tavasszal, hanem a tanév végén került megrendezésre. A csabai DÖK-ösök a rendezvény másnapján értékelték az idei évet.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

2010 tavaszán hívta először a délutáni utcai kulturális eseményre a város diákjait és fiataljait a Békéscsabai Diákönkormányzat egy sikeres pályázat eredményeképpen. A rendezvénynek óriási sikere volt, ráadásul nemcsak a fiatalok, hanem a felnőttek körében is. A LIKE azóta minden évben megrendezésre került, de hol az időjárás, hol más körülmény miatt az első sikert nem sikerült megismételni… Eddig! Június 6-án ugyanis megtelt fiatalokkal és felnőttekkel Békéscsaba főtere, akik egy remek délután és este részesei lehettek: koncertek, különböző programok, tehetséges fiatalok bemutatkozása, enni- és innivaló, na meg remek idő (na jó, pár percig esett néhány csepp eső).

Kasnyik Marci, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnöke szerint annak, hogy ilyen sikeres volt a rendezvény, több oka is volt.

Az utóbbi idők egyik legnagyobb költségvetéséből gazdálkodhattunk, de nem minden a pénz. Nagyon sok diákot tudtunk megmozgatni azzal, hogy az idei Csabai Garabonciás Napok stábjai is részt vettek a rendezvényen, de a meghívott civil szervezetek standjainál is sokan voltak, méghozzá általános iskolások is, ami azért fontos és örömteli számunkra, mert mi nem csak a kozépiskolásokért vagyunk – mondta el kérdésünkre.

Hozzátette: a sikerhez a számos egyedi és vicces program is hozzájárult, például a vetélkedők, vagy a stábok programjai, ahogy az is, hogy a rendezvény egy kicsit később kezdődött a korábbiakhoz képest.

Kasnyik Marci, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnöke

Kasnyik Marci, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnöke
(Fotó: IfiPress)

Értékelték az évet

A LIKE másnapján összeültek a DÖK-ösök, hogy értékeljék nemcsak a rendezvényt, hanem magát az évet is, ami Kasnyik Marci szerint ugyan nem volt zökkenőmentes, de sikerült leküzdeni az akadályokat, így sikeresnek mondható a városi DÖK működése a 2018/19-es tanévben.

Az évzáró gyűlésen oklevéllel búcsúztak a DÖK-ösök végzős társaiktól és lezárták a tanévet. A Békéscsabai Diákönkormányzat legközelebb ősszel, várhatóan októberben vesz fel új tagokat, amelyet a hagyományos Casting előz majd meg. Erre szeretettel várják majd a város középiskolásait és 7-8. osztályosait.

Galéria

Fotók: IfiPress

Forrás: IfiPress
Indexkép: IfiPress
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!