2022. december 7., szerda
Diák, laptop

Meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét

A keresztféléves képzések e-felvételizőinek hitelesíteniük is kell jelentkezésüket. Az Oktatási Hivatal 2019. november 22., péntek éjfélig meghosszabbította a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét.

Megjelent: 2019. november 21., csütörtök 10:01  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: felvi.hu  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2019. november 21., csütörtök 10:01 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: felvi.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Az Oktatási Hivatal (OH) közleményében arról adott tájékoztatást, hogy 2019. november 19-én kedden és másnap, szerdán időszakosan, technikai okokból nem volt lehetőség a felsőoktatási felvételi jelentkezések Ügyfélkapun keresztül történő hitelesítésére. A jelentkezők érdekeit szem előtt tartva, valamint a jogszabályi előírásoknak megfelelően ezért az OH meghosszabbította az ügyintézési határidőt.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A hitelesítés kétféleképpen végezhető el

  • Ügyfélkapun keresztül, a két rendszerbe történő együttes belépéssel. (Az Ügyfélkapu használatához egyszeri személyes regisztráció szükséges bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán, külképviseleten, de elektronikusan is indítható a 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában. Arra figyelni kell, hogy a hitelesítéshez ideiglenes regisztráció nem fogadható el!) A hitelesítési folyamat végrehajtására vonatkozó pontos útmutatást az E-felvételi felülete tartalmazza. A hitelesítés eredményéről a jelentkező elektronikus értesítést kap.
  • Az E-felvételi felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlapot aláírva, majd legkésőbb november 22-ig az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre postára adva (célszerű ajánlott küldeményként küldeni).

A beérkezett hitelesítő adatlapok feldolgozása néhány napot vesz igénybe. A feldolgozás eredményéről a felvételizők e-mailben kapnak tájékoztatást, de az E-felvételi felületén is nyomon követhetik a jelentkezésük státuszát. Fontos, hogy a felvételizők folyamatosan figyeljék postafiókjukat, illetve az E-felvételi felületét.

Amennyiben a hitelesítés eredményéről a néhány napos átfutási időt követően valaki nem kap emailt, illetve a felületen nem látja annak eredményét, abban az esetben mindenképpen vegye fel a kapcsolatot az Oktatási Hivatal felvételi ügyfélszolgálatával.

A hitelesítésről bővebb információt a Felvételi tájékoztatóban találtok.

Forrás: felvi.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!