2022. december 8., csütörtök
Alszik

Nem tudsz aludni éjjel a meleg miatt? Ezek segíthetnek…

Oké nyár van, szánsájn, meg minden, imádjuk is, de olykor azért kissé sok a melegből, ráadásul nem csak nappal. Egy-egy kánikulai nap után az éjszaka sem igazán hűvös, így aludni meg elég nehéz. De nem lehetetlen!

Megjelent: 2019. augusztus 8., csütörtök 10:28  ·  Rovat: Életmódi  ·  Forrás: proaktivdirekt.com / IfiPress  ·  Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megjelent: 2019. augusztus 8., csütörtök 10:28 | Rovat: Életmódi
Forrás: proaktivdirekt.com / IfiPress
Indexkép: Illusztráció - pexels.com

Strandolás, vízpart, haverok, buli meg miegymás. Egész évben ezt vártuk, hiszen a nyár örök kedvenc, de mostanában azért a nagy örömködésbe némi morci is befigyel, hiszen évről évre egyre forróbbak a nyarak, ezáltal az éjszakák is melegek. Esti rutin, aztán irány az ágy, de elaludni képtelenség. Vagy mégsem? Íme, néhány egyszerű ötlet, ami segíthet a pihentető alvásban.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Langyos zuhany? Jöhet!

Bármennyire is imádod a forró vizes lubickolást, kánikulában hagyd ki! Zuhanyozz inkább langyos vízben este, esetleg reggel, de a hideget is kerüld, mert ilyenkor a tested újra fűtésre kapcsolhat!

Könnyű kaját vacsorára, meg úgy napközben is

Ha egyébként nem is figyelsz erre oda, nagy melegben azért igyekezz valami könnyűt fogyasztani vacsorára! Egy saláta tökéletes választás lehet, így nem terhelődik meg a gyomrod. Napközben is figyelj arra, hogy inkább többször egyél keveset!

Nyiss ablakot a világra, de ne napközben!

A szellőztetést a reggeli és az éjszakai órákra hagyd inkább, a redőnyöket engedd le, a sötétítőket húzd be! Napközben zárd be az ablakokat, így délután, este, kellemesen hűvös levegő fogad majd! Ebben a hűvös levegőben pedig az alvás is jobban esik.

Ne meztelenkedj!

Habár az ember a nagy melegben még a bőrét is levenné, és sokan vannak, akik anyaszült meztelenül alszanak ebben a forróságban, egy vékony pamut pizsama azért nem fog ártani, ha rajtad van.

Csak egy vékony takaró

Sőt, az is elég, ha csak a huzattal takarózol.

Vizes palackot az ágyba!

Régebben nagy divat volt, hogy télen melegvizes-palackot raktak az emberek az ágyukba, sőt még ma is sokan alkalmazzák ezt a megoldást. Most kerüljön a palackba hideg víz! Rakd pár órára a hűtőbe, éjszaka pedig ezzel hűtheted magad!

Ha van klímád…

A klímát indítsd el a lefekvésnél jóval korábban, hogy a falak is át tudjanak hűlni, és elalváskor az egészségügyi ajánlásoknak megfelelően használd csak! A ventilátor is jó szolgálatot tehet, amennyiben jeget teszel elé, mert így nem a meleg levegőt fogja keverni. Mivel azonban elektromos berendezés, ezért mindezt csak körültekintően alkalmazd!

Az alapszabály!

Naná, hogy inni, inni és inni! De lehetőség szerint vizet, pláne lefekvés előtt! Az alkoholizálás kánikulában sem túl jó ötlet!

Forrás: proaktivdirekt.com / IfiPress
Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Címkék:
, , , ,
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!