2022. december 5., hétfő
Kenderesi Tamás

Nem engedi ki a kvangdzsui rendőrség Kenderesi Tamást Dél-Koreából – FRISSÍTVE

A dél-koreai rendőrség megtiltotta, hogy Kenderesi Tamás elhagyja az országot, mert vizsgálat indult az olimpiai bronzérmes ellen szexuális zaklatás ügyében – jelentették be a helyi hatóságok.

Megjelent: 2019. július 29., hétfő 17:31  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Kovács Tamás
Megjelent: 2019. július 29., hétfő 17:31 | Rovat: Hírek
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Kovács Tamás

A kvangdzsui vizes világbajnokságon részt vevő Kenderesi Tamást vasárnap hajnalban állították elő és hallgatták ki egy helyi éjszakai bárban történt esetről – mondta a helyi rendőrség illetékese a Reuters brit hírügynökségnek. A Yonhap hírügynökség szerint egy 18 éves nő hívta a rendőrséget.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A magyar csapat illetékese megerősítette, hogy a riói olimpián bronzérmes magyar úszót kihallgatták, majd szabadon engedték és visszatért az sportolók falujába. Nem engedélyezik azonban, hogy elhagyja Dél-Koreát a következő 10 napban – mondta egy rendőrségi illetékes. A Yonhap hírügynökség korábban azt jelentette, hogy a sportoló tagadta a vádakat, aki a VB vasárnapi zárása után nyilatkozatot adott ki a történtekről.

Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem” – írta, jelezve, „megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig”.

A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom” – fogalmazott az úszó.

A Magyar Úszó Szövetség vasárnapi közleményében jelezte, a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére. A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak” – áll a közleményben.

A VB szervezői nem nyilatkoztak az ügyről, mondván az magánügy, nem érinti a versenyt.

FRISSÍTÉS 2019. július 31. – Pénzbüntetést kapott, hazaengedik

A kvangdzsui ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy 3 millió koreai wonra büntessék Kenderesi Tamást szexuális zaklatás miatt – közölte a Yonhap dél-koreai hírügynökség. Ez forintban kifejezve 740 ezer forint körül van.

A helyi ügyészség közlése szerint a magyar úszó a 3 millió wonos büntetést már be is fizette, és kérte, hogy engedjék haza Magyarországra. A Magyar Úszószövetség szerint várhatóan fegyelmi eljárás indul majd az úszó ellen – írja a hirado.hu.

Az m1 Híradójában elhangzottak szerint Kenderesi Tamás napokon belül hazatér.

 

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Kovács Tamás
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!