2022. december 3., szombat
Horvátország-Magyarország EB selejtező 2019

Nehéz meccs előtt a labdarúgó-válogatott

Az EB-selejtezőcsoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott október 10-én, csütörtökön 20:45-től a VB-ezüstérmes horvátok vendége lesz a spliti Poljud Stadionban. A csoportban jelenleg szoros az állás.

Megjelent: 2019. október 10., csütörtök 15:08  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Illyés Tibor
Megjelent: 2019. október 10., csütörtök 15:08 | Rovat: Sport
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Illyés Tibor

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a csapat a horvátok elleni Európa-bajnoki selejtezőn sem kíván változtatni az eddigi stílusán, és igyekszik a saját játékát játszani. Hangsúlyozta, hogy a horvát labdarúgó-válogatott papíron erősebb a magyarnál, így benne van, hogy a csapat kikap a mérkőzésen, de kiemelte, ha ez be is következik, korántsem mindegy, miként.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Várható, hogy nem mi fogunk irányítani, ugyanakkor arra sem játszhatunk csak, hogy ne kapjunk gólt. Nem változtatunk a stílusunkon, és a futballról alkotott elképzelésünkön. Hátul óvatosnak kell lennünk, és nagyon oda kell figyelnünk a részletekre. Készen állunk a horvátok elleni csatára” – fogalmazott az olasz szakember még az elutazás előtt.

A világbajnoki ezüstérmes lesz az ellenfelünk, amely nyolcadik a világranglistán, míg a magyar csapat az ötvenedik. Hazai pályán ennek ellenére sikerült meglepni őket márciusban, de korántsem biztos, hogy ez ismét összejön. Ha ki is kapunk, annak módját mi választhatjuk meg, nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni” – mondta már a kinti sajtótájékoztatón.

Rossi szerint a meccs képét alapvetően határozza majd meg, hogy a magyar válogatott meg tudja-e tartani a labdát, mert ha nem, akkor védekezésre kényszerül majd, ellenkező esetben viszont csapata képes lesz a támadásvezetésre, amellyel problémát is okozhat az esélyesebb ellenfélnek.

Nehéz helyzetben vagyunk, sok játékosunk hiányzik sérülés vagy eltiltás miatt, négy futballistára nem számíthatok azok közül, akik pályára léptek a márciusi bravúros győzelem alkalmával, ebből három középpályás” – utalt arra Rossi, hogy az eltiltott védő, Baráth Botond mellett a sárga lapjai miatt hiányzó Nagy Ádámra, továbbá a sérült Pátkai Mátéra és Szoboszlai Dominikre sem számíthat. A szakember mindazonáltal úgy vélte, szervezettséggel, önbizalommal és kellő motivációval pótolhatóak a hiányzók, de hogy ez sikerül-e, csak a pályán derül ki.

Olyan bátran kell játszani, mint Budapesten. Fontos, hogy agresszíven védekezzünk, hasonló lesz a taktikánk, de nem lesz könnyű dolgunk, mert fantasztikus játékosai vannak a horvátoknak” – fogalmazott Gulácsi Péter, aki szerint a jó védekezés mellett kulcsfontosságú lesz, hogy a néhány lehetőséget viszont kíméletlenül ki kell használnia a csapatnak.

Az RB Leipzig kapusa kifejtette, húszévesen a legjobb csapat ellen akart játszani, ma viszont már semmi nem érdekli, csak a győzelem, teljesen mindegy számára, hogy egyszer, vagy tízszer kell ehhez védenie.

Itt pontokról és kijutásról van szó” – jelentette ki a Bundesliga legjobb hálóőrének választott Gulácsi, aki hozzátette, nem aggódik a hiányzók miatt, mert előtte tapasztalt védők játszanak majd, akik régóta a nemzeti együttes tagjai. „A bravúrhoz közel tökéletes teljesítmény kell” – fűzte hozzá.

Horvátország-Magyarország EB selejtező 2019

Marco Rossi és Gulácsi Péter a sajtótájékoztatón
(Fotó: MTI – Illyés Tibor)

Modric: a magyarok Budapesten megmutatták az erejüket

Zlatko Dalic szövetségi kapitány és Luka Modric csapatkapitány is nagy tisztelettel beszélt a horvát labdarúgó-válogatott csütörtöki Eb-selejtezős ellenfeléről, a magyar csapatról.

Fontos, hogy jól kezdjük a mérkőzést, mint Wales és Szlovákia ellen, mert akkor általában jól is végződik. A magyar csapat megmutatta erejét Budapesten, bebizonyította, hogy ha nem koncentrálunk százszázalékosan, akkor azt megbünteti” – mondta a Real Madrid aranylabdás játékmestere, aki kijelentette, mindenképpen nyerni akarnak, mert csak győzelemmel várhatnák megnyugtató pozícióból a hátralévő két mérkőzésüket.

A 34 éves futballista szerint a csoportból minden rivális ellen nehéz volt futballozni, nem szeretné egyik ellenfelet sem kiemelni. „Nagyon örülünk, hogy újra Splitben játszunk, legjobb emlékem innen egy másik EB-selejtező, amikor Georgia ellen hátrányról sikerült fordítani a szurkolók biztatásának is köszönhetően. Reméljük, csütörtökön is hasonló hangulat lesz” – utalt Modric a visszatérésre, ugyanis legutóbb 2015 nyarán léptek pályára a horvátok a Poljud Stadionban, ráadásul az akkori, olaszok elleni zárt kapus találkozó nem múlt el botrány nélkül, mivel akkor a vandálok horogkeresztet égettek a gyepszőnyegbe.

Modric kifejtette, sérülése már a múlté és hamarosan teljesen formába is lendül, reményei szerint a magyarok ellen is sikerül betalálnia, mint hétvégén a klubcsapatában. Hozzátette, nincs rajta nyomás, pozitívan áll a találkozóhoz. Ígérete szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiszolgálják a közönséget és megszerezzék a győzelmet.

A szakvezető hangsúlyozta, nagyon tisztelik a magyarokat, de nem kíván az ellenfél hiányzóival foglalkozni, csak saját tanítványainak játéka érdekli. „Jó atmoszférára számítok, de a legfontosabb, hogy ésszel játsszunk, ne szívvel. Éppen ezért a szurkolókat is arra kérem, ne legyenek türelmetlenek, ha nem szerzünk azonnal gólt, mivel türelmes játékot várok az együttestől” – fogalmazott Dalic, akinek különösen sokat jelent a spliti visszatérés, mert a helyi Hajdukban futballozott. A tréner reményei szerint csapata képes lesz erőt meríteni abból az atmoszférából, amit majd a közönség teremt.

A mérkőzésen olasz játékvezetők működnek közre: a Rossi által nagyra tartott Daniele Orsato fújja a sípot, segítői Lorenzo Manganelli, Fabiano Preti és Davide Massa lesznek. A meccset az M4Sport közvetíti.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Gulácsi Péter – Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Kádár Tamás, Korhut Mihály – Kleinheisler László, Sigér Dávid – Holman Dávid, Kovács István, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám.

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Illyés Tibor
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!