2022. december 5., hétfő
Red Bull Air Race

Megszűnik a Red Bull Air Race

Az idei lesz a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnokság utolsó szezonja, július közepén Zamárdiban rendezik a sorozat történetének utolsó előtti versenyét.

Megjelent: 2019. május 29., szerda 14:10  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: youtube.com
Megjelent: 2019. május 29., szerda 14:10 | Rovat: Sport
Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com

A Red Bull honlapján jelentette be, hogy jövőre nem folytatja a műrepülős VB-t, melynek a 2003-as megalapítása óta több mint 90 versenye volt. „Ezek az események a világ legkivételesebb pilótáinak adtak lehetőséget arra, hogy alacsony repülési magasságban, nagy tempóban bemutatott extrém manőverekkel mérjék össze tudásukat” – írta közleményében a Red Bull.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A sorozat megszüntetését az osztrák cég azzal indokolta, hogy bár az Air Race a legmagasabb minőségű sportrendezvények egyike, mégsem vonzott olyan nagy létszámú érdeklődőt, mint más, a Red Bull által rendezett világesemények.

A műrepülős VB-sorozat mezőnye július közepén látogat a Balatonra, Zamárdiba, az utolsó Red Bull Air Race-viadalt pedig Japánban rendezik majd szeptember elején.

A magyarországi futamra 13. alkalommal kerül sor, ez rekord a sorozat történetében, ugyanakkor most először nem Budapest lesz a helyszín, miután február elején a Főpolgármesteri Hivatal bejelentette, hogy a főváros nem ad engedélyt a viadalra.

Az idei szezon február elején Abu-Dzabiban indult, eredetileg nyolc versenyből állt volna, de a mostani közlemény szerint már csak három helyszínen, Oroszországban, Magyarországon és Japánban lesz futam.

Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!