2022. december 7., szerda
óra, nyár, lány

Megkezdődött a nyári időszámítás

Ma megkezdődött a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kellett állítani. A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. közleménye szerint a nyári időszámítás jelenleg a világ több mint száz országában egységesen elfogadott.

Megjelent: 2020. március 29., vasárnap 14:24  ·  Rovat: Krajcár  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2020. március 29., vasárnap 14:24 | Rovat: Krajcár
Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

A módszer azon alapul, hogy ha a lakosság szokásos ébrenléti ideje megközelítően egybeesik a természetes világosság idejével, akkor kevesebb mesterséges fényt kell használni. A napéjegyenlőséghez közeli tavaszi óraállítást követően kisebb mértékben csökken a kora esti időszakok terhelése, amikor egy órával később kapcsoljuk fel a villanyt.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A villamosenergia-megtakarítás jellemzően a háztartásokban, az építkezéseken, a hosszan nyitva tartó intézményekben és szolgáltatóknál, valamint a középületek díszkivilágításánál jelentkezik.

Az Európai Unió döntése értelmében 2020-tól kezdődően a tagállamok határozzák meg, hogy a téli és a nyári időszámítás egységes váltogatása helyett melyiket alkalmazzák véglegesen – olvasható a közleményben.

A digitális órák, számítógépek túlnyomó része automatikusan átállt, a mechanikus időmérőket viszont át kell állítani egy órával későbbre. Ha még nem tetted meg, akkor ne felejtsd el!

Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!