2022. december 7., szerda
Cimbaliband

Megjelent a Cimbaliband zenekar új lemeze

Iram címmel megjelent a Cimbaliband zenekar új lemeze, amelyben az együttest vezető Unger Balázs népzenei ihletettségű dallamaira Danics Dóra énekes írt szövegeket. A zenekar a nyár folyamán számos belföldi és határon túli koncertet ad.

Megjelent: 2019. május 10., péntek 11:56  ·  Rovat: Kikapcsolódó  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: youtube.com
Megjelent: 2019. május 10., péntek 11:56 | Rovat: Kikapcsolódó
Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com

Ez a harmadik közös lemezünk, amelyen Danics Dóra nemcsak énekesként, hanem alkotóként is közreműködött, hiszen a szövegek nagy részét ő írta” – emelte ki Unger Balázs, a zenekar vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában. Hozzáfűzte: a balkáni és a magyar népzene ihlette zenéket ő maga szerezte.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A zenekarvezető elmondta, hogy a számokat mindig igyekeznek úgy felépíteni, hogy azok a klasszikus magyar népzenei elemek mellett moderneket is tartalmazzanak, erre törekedett Danics Dóra is, a dalszövegek megírásakor. Azért lett a címadó dal az Iram című szám, mert ez jellemzi leginkább a lemez energikusságát – emelte ki Danics Dóra énekes.

A Fonó gondozásában megjelent lemez tizenegy dalt tartalmaz Danics Dóra (ének, vokál), Unger Balázs (cimbalom, ének, vokál), Unger Gergő (gitár), Solymosi Máté (hegedű), Tóth Gergely (nagybőgő), Babos Lőrinc (dob, derbuka), valamint Barity Zorán (harmonika) és Gólya Péter (brácsa) tolmácsolásában. Danics Dóra a Cimbalibandben kezdett foglalkozni a népzenével és a balkán dallamaival, ebben a stílusban a közönség először az együttes Recycle és Balkán Projekt című korábbi lemezein hallhatta.

Unger Balázs elmondta, hogy a zenekar a nyár folyamán számos belföldi és határon túli koncertet ad, de fellépnek a BBC WOMAD (World Of Music, Arts and Dance) fesztiválján is az Egyesült Királyságban a nyár közepén.

Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!