2022. december 3., szombat
Tanterem

Március 16-tól bezárnak az oktatási intézmények

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állt fel, az oktatási munkacsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket – jelentette be a miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán.

Megjelent: 2020. március 13., péntek 23:49  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2020. március 13., péntek 23:49 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Az oktatási akciócsoportot Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár vezeti. Ezen akciócsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Orbán Viktor kifejtette: március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ez új módszertanokat is igényel. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé.

Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába. Az igazgatóknak viszont be kell menniük. A tanároknak is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel. Az érettségire is fel tudnak készülni a diákok. A miniszterelnök hozzátéve: jó eséllyel a szokott rendben meg tudják tartani az érettségi vizsgákat.

Ha kell – ahol szükséges – kiscsoportos gyermekmegőrzést is tudnak biztosítani, de jobb lenne, ha a gyermekek otthon maradnának.

A miniszterelnök azt kérte, a gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak. Felhívta a figyelmet, hogy a fiatalokat nem veszélyezteti a koronavírus-járvány, szüleik, nagyszüleik viszont komoly bajba, akár életveszélyes állapotba is kerülhetnek. „Vigyázzunk szüleinkre, vigyázzunk nagyszüleinkre, vigyázzunk egymásra” – fogalmazott a kormányfő.

Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!