2022. december 5., hétfő
Bear, a keresőkutya

Már száz sérült koalát mentett meg egy kutyus Ausztráliában

Keresőkutya segíti a bozóttüzeket túlélő koalák felkutatását Ausztráliában. Egy speciális keresőkutya eddig csaknem száz beteg és sérült koalát segített már felkutatni azokon a területeken, amelyeken bozóttüzek pusztítottak az elmúlt hónapokban.

Megjelent: 2020. május 4., hétfő 21:04  ·  Rovat: Természet-Tudós  ·  Forrás: hirado.hu  ·  Indexkép: youtube.com
Megjelent: 2020. május 4., hétfő 21:04 | Rovat: Természet-Tudós
Forrás: hirado.hu
Indexkép: youtube.com

A Bear nevű négylábú tavaly nyár óta segíti a szakemberek munkáját a Sunshine Coast-i Egyetem keresőkutyákkal foglalkozó csapata, az International Fund for Animal Welfare (IFAW) nevű állatvédő szervezet és a helyi vadvédelmi csoportok közös kezdeményezésének keretében.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Az egyetem keresőkutyáit eredetileg a tudományos célú kutatások számára fontos állatok felkutatására használták, ám az ebek kulcsfontosságúnak bizonyultak a korábban bozóttüzek sújtotta területeken lévő sérült vadállatok megtalálásában.

A katasztrófa sújtotta vidék nehéz terep, ám Bear számára ez jó lehetőség, hogy a szabadban legyen, játsszon és azt csinálja, ami szeret” – mondta a kutyával foglalkozó Romane Cristescu.

A mentőcsapat első lépésben egy drónra erősített hőkamerával térképezi fel, hogy mely területen vannak koalák, majd Beart küldik a terepre, hogy megmutassa, melyik fán rejtőznek az apró erszényesek. A vadvédelmi szakemberek ezután ellátják az állatokat, hogy biztosítsák a túlélésüket a vadonban.

Forrás: hirado.hu
Indexkép: youtube.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!