2022. november 28., hétfő
Diákok, laptop

Már nem kell sokat várni a ponthatárokra

Jelenleg az ügyintézési időszakban beküldött dokumentumok, módosító kérelmek feldolgozása zajlik, a felvételi összpontszámok is ennek függvényében alakulnak az E-felvételi felületén.

Megjelent: 2019. július 18., csütörtök 09:14  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: felvi.hu  ·  Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megjelent: 2019. július 18., csütörtök 09:14 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: felvi.hu
Indexkép: Illusztráció - pexels.com

A pontszámítás alapját a dokumentummal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények, valamint a közhiteles nyilvántartásokból kapott információk képezik. A 2019. július 12-ig leadott kérelmek és benyújtott dokumentumok feldolgozása folyamatosan zajlik, egészen a július 24-i ponthatár-megállapítás előtti napokig.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A felvételi összpontszámok a feldolgozottság függvényében alakulnak (ezt a Dokumentumok menüpontban lehet ellenőrizni). Így ha egy újonnan feldolgozott dokumentum hatással van a jelentkezői összpontszámra, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban.

A jelentkezők az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában nézhetik meg az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámukat és annak részleteit.

Ponthatárok: július 24-én

A 2019 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 24-én este hirdetik ki, és azok elsőként itt, a Felvi.hu-n lesznek elérhetők. Azok a jelentkezők, akik megadták a mobilszámukat, még aznap este SMS-értesítést is kapnak az eredményekről. Mivel a szolgáltatónak nagyszámú üzenetet kell kiküldenie, ezért előfordulhat, hogy csak órákkal később érkezik meg az üzenet.

Számos oka lehet, ha valaki egyáltalán nem kap SMS-t, pl. tévesen adta meg a mobilszámát, esetleg az időközben megváltozott. Az eredmény azonban nemcsak innen tudható meg, hanem a ponthatárok közzététele után az E-felvételiben is megnézhető.

A ponthatárok határozzák meg, hogy a jelentkező melyik általa megjelölt képzésre kerül be. Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt.

A besorolási döntésről szóló határozat – amely tartalmazza, hogy a jelentkező mely képzésen kezdheti meg a tanulmányait szeptemberben – legkésőbb 2019. augusztus 5-től érhető el, az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában. Erről minden jelentkező e-mailben is értesítést kap.

A ponthatárokról ide kattintva tudhatsz meg többet.

Forrás: felvi.hu
Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!