2022. szeptember 25., vasárnap
Nyelvi labor, nyelviskola

Májusban kezdődnek az online nyelvvizsgák

Online nyelvvizsgák megszervezésére kapott engedélyt négy hazai nyelvvizsgaközpont. Az Oktatási Hivatal akkreditációja feljogosítja ezeket a vizsgarendszereket a veszélyhelyzet ideje alatt a biztonságos, gyors és ügyfélbarát vizsgáztatásra.

Megjelent: 2020. május 5., kedd 13:12  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: hirado.hu  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2020. május 5., kedd 13:12 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: hirado.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

A harmincöt év alatti első vizsgázók visszaigényelhetik a vizsga díját, illetve az új szabályozás szerint a gyesen, gyeden lévő kismamák számára is ingyenes lesz a nyelvvizsga. A vizsgáknál kiemelt figyelmet kapnak a felsőoktatásba felvételizők, hiszen számukra ez plusz pontszerzési lehetőség.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Czifrik-Keszthelyi Barbara, az Ixam Nyelvvizsgaközpont irodavezetője az M1 Ma reggel című műsorában elmondta az első nyelvvizsgák már májusban elkezdődnek, a vizsgázók általában angol és német nyelvből tehetnek nyelvvizsgát. Hozzátette, van azonban olyan vizsgaközpont is, ahol más nyelvekből is hirdetnek meg online nyelvvizsgát.

Elmondta, az Ixam Nyelvvizsgaközpont az első vizsgákat június elején fogja megszervezni angol és német nyelvből B2 és C1 szinten. Hozzátette, a vizsgákra online felületen lehet jelentkezni, illetve akik ragaszkodnak a papíralapú jelentkezéshez, azok emailben vagy fax útján tudják eljuttatni a vizsgaközpontok számára a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a vizsga során tilos bármilyen segítség igénybevétele. A vizsgázó a nyelvvizsga során folyamatosan kapcsolatban kell legyen a táv-teremfelügyelővel videókapcsolaton keresztül. „Amennyiben a felügyelő bármiféle gyanús jelt észlel, felszólítja a vizsgázót, hogy a kamera segítségével mutassa körbe a szobát, ahol éppen tartózkodik” – mondta. Hozzátette, ha beigazolódik a csalás gyanúja a vizsgázót kizárják.

Azt is elmondta, hogy a harmincöt év alatti első vizsgázók visszaigényelhetik a vizsga díját, illetve az új szabályozás szerint a gyesen, gyeden lévő kismamák számára is ingyenes lesz a nyelvvizsga.

Forrás: hirado.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Címkék:
,
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!