2022. december 3., szombat
Érettségi

Május 4-én kezdődnek az érettségi vizsgák, de csak írásbelik lesznek

Csak írásbeli érettségi vizsgákat szerveznek a koronavírus-járvány miatt május 4-től a kormány döntése alapján – közölte Gulyás Gergely csütörtöki budapesti online sajtótájékoztatóján.

Megjelent: 2020. április 16., csütörtök 12:21  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Koszticsák Szilárd
Megjelent: 2020. április 16., csütörtök 12:21 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Koszticsák Szilárd

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: kizárólag azoknak lesz lehetőségük érettségit tenni, akiknek a továbbtanulás miatt erre szükségük van, ez mintegy 83 ezer diákot érint. A mostani vizsgaidőszakban előrehozott vizsgákra nem lesz mód. A vizsgákat várhatóan mintegy két hét alatt bonyolítják le.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Az írásbeli vizsgákat úgy kell megszervezni, hogy egy teremben tíznél több diák nem tartózkodhat majd, és a másfél méteres távolságot is be kell tartani – ismertette Gulyás Gergely. Hozzátette: szóbeli csak azon tárgyaknál lehet, ahol nincs lehetőség írásbelit tartani, ez 3178 diákot érint.

Jelezte: senkinek sem kötelező érettségi tenni, ha valaki úgy dönt, most nem vizsgázik, erre ősszel lehetősége lesz. Ebben az esetben a jövő évi felvételi eljárásba tud bekapcsolódni – mondta.

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Koszticsák Szilárd
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!