2022. december 3., szombat
Miskolci Herman Ottó Gimnázium, tanterem

Magyarországon több mint egymillió diák tanul hétfőtől otthonról

Hétfőtől a diákok nem látogathatják az oktatási intézményeket. A köznevelési államtitkár szerint pár nap kell az iskolákban a digitális munkarendre való átálláshoz.

Megjelent: 2020. március 17., kedd 09:36  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Vajda János
Megjelent: 2020. március 17., kedd 09:36 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Vajda János

Maruzsa Zoltán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta: az Oktatási Hivatal oldalán szombaton közzétették a módszertani ajánlást, mely online felületek használatát javasolja. Szép számmal vannak ilyen, kormányzati vagy magánfejlesztésű, az online oktatásban használható felületek – jegyezte meg. Hozzátette: a digitális munkarendre átállás nem fog egy hétvége alatt megvalósulni, egyelőre az igazgatási kereteket tudták megteremteni az útmutatóval és az intézményvezetőknek szóló iránymutatással.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Mint mondta, elhúzódó járvánnyal kell számolni, ezért a felelős döntés az volt, hogy a munkának, a felkészülésnek folytatódnia kell. Nem a félév érvényessége vagy nem érvényessége a szempont, hanem a diák érdeke, az pedig az, hogy az életkorának megfelelően tanuljon, ne menjenek veszendőbe egész hónapok – tette hozzá. Kiemelte: a feladat az, hogy a megváltozott körülmények között, a fertőzésveszélyt minimalizálva tegye mindenki a dolgát.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy hétfőn és kedden „monitorozzák” a hétvégén átállított rendszert, például figyelik, hány tanuló maradt otthon és mennyi felügyeletéről kell az iskolákban gondoskodni, milyen az egyes oldalak látogatottsága. Ahol „döccenőt látnak”, beavatkoznak. Emellett tervezik frissíteni a módszertani útmutatót is.

Az államtitkár az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában arról beszélt, hogy az oktatási rendszer „szerencsés helyzetben van”, mert évekkel ezelőtt elkezdődött a digitális átállás, és mostanra beérnek a korábbi fejlesztések.

Szólt arról is, hogy a munkaerőpiac működése érdekében fontos, hogy miközben az oktatási épületek tanulási célú látogatása tilos, mindenhol biztosítsák a diákok felügyeletét. Elmondta, hogy a hétvégén megnyitott rendszerek – amelyeket az Oktatási Hivatal honlapján közzétett módszertani útmutatóban vettek számba – ingyenesen használhatók a világ bármely részéről.

Jelezte: a hétvégén megkereste a határon túli pedagógusszövetségeket, és a figyelmükbe ajánlotta ezeket a felületeket. Ez egy össznemzeti ügy – fogalmazott Maruzsa Zoltán.

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Vajda János
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!