2022. december 5., hétfő
Hungaroring

Magyarország folytatná a Forma-1-es részvételt, és érdeklődik a Formula E iránt is

A kormány a versenysport területén megerősítené a részvételt, meghosszabbítaná a Forma-1 lejáró licencét, és helyet adna az új generációs, Formula E autók versenyének is.

Megjelent: 2019. május 30., csütörtök 17:56  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - H. Szabó Sándor
Megjelent: 2019. május 30., csütörtök 17:56 | Rovat: Sport
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - H. Szabó Sándor

Mindezt Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter mondta, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével megtekintették a ZalaZone járműipari tesztpályát Zalaegerszegen. A miniszter elmondta, hogy egyebek mellett a Hungaroring továbbfejlesztésével járulnának hozzá, ahhoz, hogy a Forma-1-es futamok továbbra is Magyarországon maradjanak.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Az elektromos csúcsversenyautók versenyéhez, többek között a tesztpálya adta lehetőségeknek köszönhetően új technológiákkal is hozzá tud járulni az ország. Erről egyeztettek a FIA elnökével – tette hozzá.

Palkovics László hangsúlyozta: Magyarország a zalaegerszegi tesztpálya létesítésével és a jogszabályi környezet biztosításával arra törekszik, hogy a térségben és Európában is vezető szerepe legyen az önvezető járművek fejlesztése terén. A közlekedési kockázatok mérséklésében ugyanis meghatározó az emberi tényező, ennek kiküszöbölésében nyit új korszakot az önvezető járművek elterjedése.

A Magyar Nagydíjnak nagyon fontos helye van a Forma-1 versenynaptárában – jelentette ki Jean Todt. A Forma-1 nemcsak sport, hanem egy laboratórium is, ahol folyamatos fejlesztések zajlanak – tette hozzá, és méltatta, hogy Magyarországon olyan partnerekre talált, akik a közlekedésbiztonság fejlesztésében is komoly szerepet vállalnak.

Jean Todt, aki az ENSZ közlekedésbiztonságért felelős különmegbízottja is különösen nagyra értékelte a Magyarországon megtett lépéseket a közlekedés biztonságának javításáért, amint azt a zalaegerszegi létesítmény is mutatja. Látható, hogy az utasbiztonság, a baleset-megelőzés javítása érdekében jelentős lépéseket tesznek – fogalmazott Jean Todt.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár azt mondta: Magyarországon stratégiai ágazat a sport, ami ennek megfelelően kiemelt támogatásban is részesül, és ugyancsak kiemelt cél a nemzetközi sportesemények rendezése. Ezek sorába illeszkedik, hogy a Forma-1 mellett a Formula E, de más szakághoz tartozó versenyek rendezésére is lehetőség lenne, amihez a kormány minden támogatást megad.

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - H. Szabó Sándor
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!