2019. szeptember 21., szombat
Fotós

Magyarország 365 fotópályázat: cél, az ország értékeinek bemutatása

Professzionális és amatőr fotográfusok magas színvonalú képeit is várják táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki közösségi életképek kategóriában.

Megjelent: 2019. szeptember 5., csütörtök 14:29  ·  Rovat: Figyu!  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megjelent: 2019. szeptember 5., csütörtök 14:29 | Rovat: Figyu!
Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pexels.com

A kormány által, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Magyar Természetjáró Szövetséggel és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködésben kiírt pályázat képeit október 18-ig lehet beküldeni. A díjátadót a tervek szerint december elején tartják.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Kasier Ottó, a zsűri elnöke nagy ívű kezdeményezésnek nevezte a fotópályázatot, amelyre olyan képeket várnak, amelyeknek „lendülete és pozitív kisugárzása” van. „Olyan anyaggal szeretnénk kilépni a világ elé, amely ráerősít arra, hogy Magyarországon milyen értékek, közösségek vannak” – tette hozzá a fotográfus, aki örömét fejezte ki a szakmája nevében is a kezdeményezés kapcsán.

A nemzetközi trendek szerint minden felvételt lehet annyiban manipulálni, hogy a tónusokat be lehet rajta állítani, a színvilágot is és egy kis tisztasági retust is meg lehet rajta ejteni, de durván, életszerűtlenül nem szabad belenyúlni a fotóba – mondta Kaiser Ottó.

A szakmai zsűri tagjai Kaiser Ottó mellett Keleti Éva és Kerekes Emőke fotográfusok, Szarka Klára fotótörténész, valamint Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója lesznek.

A kategóriagyőztesek jutalma 1-1 millió, a második helyezetteké fejenként 500 ezer, a harmadik díjasoké 300 ezer forint lesz, és az internetes közönségszavazás győztesei is kategóriánként 1 millió forinttal gazdagodhatnak.

A pályázaton 16. életévüket betöltött magyar állampolgárok és az Európai Gazdasági Térség tagállamainak állampolgárai vehetnek részt.

A teljes pályázati kiírás, a jelentkezési és képbeküldési lehetőség az ide kattintva található oldalon érhető el.

Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2019 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!