2020. február 19., szerda
Madár

Madarak és Fák Napja Országos Verseny 2020

Országos versenyt hirdet általános iskolások számára a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a jelentkezés határideje március 13. – közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az MTI-vel.

Megjelent: 2020. február 13., csütörtök 13:47  ·  Rovat: Figyu!  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2020. február 13., csütörtök 13:47 | Rovat: Figyu!
Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

A megmérettetés során a természet iránt érdeklődő tanulók összemérhetik tudásukat az ország más részein élő diákokkal, a 27. alkalommal meghirdetett országos verseny első körös területi fordulóira 10-14 éves tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezhetnek – olvasható a közleményben.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Mint írják, a területi forduló időpontja április 3., ezen iskolánként egy csapat vehet részt és csak egy területi helyszínre jelentkezhet. Az itt első helyezést elérő csapatok tovább jutnak a május 8-i országos döntőbe, amelyet a Fertő-Hanság Nemzeti Park Lászlómajor Látogatóközpontjában rendeznek meg. A versenyen történő részvétel ingyenes.

A Madarak és Fák Napja egy több mint száz éves hagyománnyal rendelkező nap Magyarországon, melyet minden év május 10-én ünnepel az ország. Célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. Az első alkalmat a kor neves ornitológusa, Chernel István szervezte 1902-ben – áll az összegzésben.

A versenyről a részletes kiírás és a versenyfordulók tematikája ide kattintva található.

Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!