2022. december 3., szombat
MLSZ RangAdó Gála 2019

Loic Nego lett az NB I legjobb játékosa, Zsóri Dánielé a legszebb gól

Az ezüstérmes MOL Vidi FC középpályása, a francia Loic Nego kapta az NB I legjobb játékosának járó díjat a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) RangAdó Gáláján.

Megjelent: 2019. május 20., hétfő 21:26  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás:   ·  Indexkép:
Megjelent: 2019. május 20., hétfő 21:26 | Rovat: Sport
Forrás:
Indexkép:

Az eseményen – amelyet az M4 Sport élőben közvetített – az élvonalbeli idény felfedezettjének a Puskás Akadémiában szereplő Kiss Tamást választották, a legjobb edző pedig a bronzérmes Debrecen szakvezetője, Herczeg András lett.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke köszöntőjében kiemelte a női futball fejlődését – azon belül is a szombati Bajnokok Ligája-döntőt, amelyet Budapesten rendeztek meg –, a MOL Vidi FC sikeres Európa-liga szereplését, valamint az U17-es válogatottat, amely a dublini korosztályos Európa-bajnokságon ötödik lett, ezzel kijutott a világbajnokságra.

MLSZ RangAdó Gála 2019

Iványi Zoltán, az NB I legjobb játékvezetője (b) Tóth László (b2), a Mezőkövesd Zsóry FC szakmai vezetője (NB I Fair Play díj), Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) alelnöke (b3), Loic Nego, a MOL Vidi FC középpályása, a férfi NB I legjobb játékosa (b4), Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b5), Herczeg András, a Debreceni VSC vezetőedzője, a férfi NB I legjobb edzője (b6), Kiss Tamás (Puskás Akadémia) a férfi NB I felfedezettje (b8), Markó Edina, a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (b9), Pusztai Sára (Ferencváros), a női NB I felfedezettje (b10), Vági Márton, az MLSZ főtitkára (j10), Fenyvesi Evelin (Ferencváros), a női NB I legjobb játékosa (j9), Zsóri Dániel (Debreceni VSC, az NB I legszebb góljáért járó díj, j8), Pancsor István, a Jet-Sol Kft. ügyvezetője (j7), Csányi Sándor, az MLSZ elnöke (j6), Dunai Antal olimpiai bajnok, ezüstcipős labdarúgó, edző (j5), Holender Filip (Budapest Honvéd), az NB I gólkirálya (j4), Studniczky Ferenc, az MLSZ versenybizottságának elnöke (j3), Vámos Tibor, az MLSZ Grassroots, Fair Play és Kisebbségi Bizottságának elnöke (j2) és Nagy Zoltán Péter, az MLSZ Marketing és Média Bizottságának tagja (j)
(Fotó: MTI – Balogh Zoltán)

Az MLSZ vezetője kiemelte a harmincadik bajnoki címét szerző Ferencvárost, és sok sikert kívánt a zöld-fehéreknek az előttük álló európai kupamérkőzésekhez. Hozzátette, nem lehetnek maradéktalanul elégedettek, ugyanis továbbra sincs elég néző a pályákon, illetve nincs annyi fiatal játékos, ami arányban áll a befektetésekkel. Megjegyezte: bízik abban, hogy több klub is követi majd a Debrecen példáját, amely javarészt magyar futballistákkal végzett a harmadik helyen és harcolta ki az Európa-liga indulást.

Csányi Sándor elmondta, a következő nagy feladat a felnőtt férfi válogatott előtt áll, ugyanis júniusban két fontos Európa-bajnoki selejtező – Azerbajdzsánban, otthon pedig Wales ellen – vár az együttesre, amely a 2020-as kontinensviadalon saját közönsége előtt szerepelhetne.

A kategóriák győzteseiről a klubok döntöttek, a szokásoknak megfelelően a csapatkapitány és a vezetőedző mellett ezúttal is a keretek legfiatalabb és legidősebb játékosai szavazhattak az általuk legjobbnak vélt három-három személyre.

Az év legszebb NB I-es góljáról a szurkolók határoztak, akik közül a legtöbben a debreceni Zsóri Dániel Ferencváros elleni, 93. percben győzelmet érő ollózására voksoltak.

A RangAdó Gála díjazottjai

 • A férfi NB I legjobb játékosa:
  Loic Nego (MOL Vidi FC)
 • A férfi NB I felfedezettje:
  Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
 • A férfi NB I gólkirálya:
  Davide Lanzafame (Ferencváros) és Holender Filip (Budapest Honvéd) 16-16 gól
 • A férfi NB I legszebb gólja:
  Zsóri Dániel (Debreceni VSC)
 • A férfi NB I legjobb edzője:
  Herczeg András (Debreceni VSC)
 • A férfi NB I legjobb játékvezetője:
  Iványi Zoltán
 • Az NB I legsportszerűbb csapata:
  Mezőkövesd Zsóry FC
 • A női NB I legjobb játékosa:
  Fenyvesi Evelin (Ferencváros)
 • A női NB I felfedezettje:
  Pusztai Sára (Ferencváros)

Az NB I végeredménye

 1. Ferencváros 74 pont
 2. MOL Vidi FC 61 pont
 3. DVSC 51 pont
 4. Budapest Honvéd 49 pont
 5. Újpest FC 48 pont
 6. Mezőkövesd 44 pont
 7. Puskás Akadémia FC 40 pont
 8. Paksi FC 39 pont
 9. Kisvárda FC 38 pont (36-48)
 10. DVTK 38 pont (36-57)
 11. MTK 34 pont (kiesett)
 12. Szombathelyi Haladás 30 pont (kiesett)
Forrás:
Indexkép:
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!