2022. december 3., szombat
Mentő

Legyél hős! – Folytatódik az Országos Mentőszolgálat önkéntes programja

A programba bárki bármikor becsatlakozhat, xárják a 18 és 22 év közötti jelentkezőket – mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Megjelent: 2019. augusztus 26., hétfő 11:50  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Illusztráció - youtube.com
Megjelent: 2019. augusztus 26., hétfő 11:50 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - youtube.com

Csató Gábor az M1 aktuális csatorna műsorában kifejtette: a program, amelyet 2018-ban indították az Emberi Erőforrások Minisztériumával az egészségügyi terület népszerűsítését és a tudatos pályaválasztás erősítését célozza, amelynek elősegítése érdekében az önkéntesek mentőápolói ismeretet sajátítanak el, idegen nyelvi órákon vesznek részt, valamint különböző munkafolyamatokba kapcsolódnak be szakmai felügyelet mellett.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A részt vevő fiatalokat próbálják integrálni a mentőszolgálat életébe – jegyezte meg. Nagyjából egy hónap után már aktívan részt is vehetnek a napi munkavégzésben és a háttértámogatásban. Az első, több mint ötven jelentkező közül tizenketten már a mentőszolgálatnál folytatják a munkájukat. A programba bárki bármikor becsatlakozhat. Várják a 18 és 22 év közötti jelentkezőket – emelte ki a főigazgató.

A főigazgató elmondta: évente nagyjából 1,2 millió emberen segítenek a mentők. 2019 első felében kétszer annyi életet mentettek meg, mint 2016 első felében. Ez köszönhető többek között annak, hogy protokollizálták a mentésirányítást, így már kötelező a telefonon keresztül segíteni az újraélesztést, illetve a Szív city alkalmazásnak, valamint a hősképző programnak, amelynek révén már több tízezer ember alkalmas arra, hogy segítséget nyújtson – sorolta.

Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - youtube.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!