2022. december 5., hétfő
Diák, könyv

KórházSuli – Ahol a tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

A KórházSuli Alapítvány ötödik éve segíti egyedi képzési rendszerben a beteg diákok oktatási- és szociális rehabilitációját kortárs segítők – középiskolások és egyetemisták – bevonásával.

Megjelent: 2019. augusztus 24., szombat 09:43  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: Sajtóközlemény  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2019. augusztus 24., szombat 09:43 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: Sajtóközlemény
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Magyarországon súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer diák nem tudja elkezdeni az iskolát, pedig az a közösség, a tudás, a barátságok helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A KórházSuliban önkéntes középiskolások és egyetemisták szegődnek társul a beteg társaik mellé, és egy személyre szabott, egyedi oktatási rendszerben a gyógyulás akár évekig is eltartó időszakára házitanítójukká válnak. A közös tanulás örömével visznek újra célokat, aktivitást és társaságot az egyhangú mindennapokba, miközben ők maguk komoly személyiségfejlődésen mennek keresztül.

Megújul a „digitális iskolatáska” tartalma

A 2018/19-es tanévben 270 önkéntes fiatal 6000 órában segítette a gyógyuló diáktársak iskolai visszailleszkedését. Az elkészült nagyszámú érdekes és szórakoztató tananyag eredményeképp egy tantárgyanként rendszerezett tudástár jött létre, amely segítségével már a szeptemberben jelentkező beteg tanulókat a kortársak által készített tananyagokkal teli iskolatáskával várják.

A KórházSuli egy öt éve működő, professzionális civil program, ami nem tudná folytatni munkáját támogató piaci szereplők segítsége nélkül. A Telenor Magyarország az indulás óta a program főtámogatója. A digitális oktatáshoz szükséges eszközök és a biztosított Hipernet kapcsolaton túl önkéntes munkatársainak részvételével és anyagi erőforrásokkal is hozzájárul a KórházSuli működéséhez. A szoros együttműködésnek és a program sikeres fejlődésének köszönhetően már a 2019/2020-as tanévre is biztosított a program folytatása.

A KórházSuli Alapítvány várja szeptembertől tartós betegségükből gyógyuló diákok, önkéntes egyetemisták és középiskolások, valamint a programmal azonosulni tudó, támogató magánszemélyek és cégek jelentkezését.

A programról bővebb információ, valamint jelentkezési lehetőség a KórházSuli honlapján található.

Forrás: Sajtóközlemény
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!