2022. december 5., hétfő
Diák, laptop

Koleszos egyetemista leszel a fővárosban? Ilyen árakra készülj!

A legnépszerűbb fővárosi egyetemek továbbra is teljesen élhető és megfizethetőnek tűnnek: most megtudhatjátok, hogy milyen kiadással kell számolnotok az ELTE, a BGE, a BME és a Corvinus kollégiumában.

Megjelent: 2019. július 16., kedd 13:58  ·  Rovat: Krajcár  ·  Forrás: ujnemzedek.hu  ·  Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megjelent: 2019. július 16., kedd 13:58 | Rovat: Krajcár
Forrás: ujnemzedek.hu
Indexkép: Illusztráció - pexels.com

Július végétől megindul a szálláskeresési roham az egyetemi városokban, ami magával hozza a már most sem alacsony albérletárak emelkedését. Ezek természetesen Budapesten szálltak és valószínűleg szállnak el idén is a legjobban, így egyre többen igyekeznek kollégiumi helyhez jutni. De milyen árakra számíthat egy fővárosi kollégista?

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Ha röviden szeretnénk válaszolni a kérdésre, akkor azt mondhatjuk, hogy a legnépszerűbb fővárosi egyetemek továbbra is teljesen élhető és megfizethetőnek tűnnek, ugyanis havonta 9-20 ezer forintért már lakhattok bármelyik budapesti egyetem kollégiumi szobájában – akár államilag támogatott, akár önköltséges képzésen tanultok – írja az Eduline cikke nyomán az Új Nemzedék magazin.

Az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumában 15.320 forint a kollégiumi díj havonta, de lakhattok ennél olcsóbban, 9320 forintért is többek között a Vezér úti Kollégiumban. Az ELTE kollégiumaiban átlagban 10-12 ezer forint körüli összeget kell fizetni havonta, természetesen változó, hogy két- vagy háromágyas kollégium szobájában kaptok helyet.

A BGE Lengyel Gyula Kollégiumában az állami ösztöndíjas hallgató térítési díja 9320 forint, önköltséges hallgatóké 20.970 forint havonta. Az egyetem Mátyásföldi Kollégiuma az államilag támogatott képzésen résztvevők számára 11.650 forint havonta a kétágyas szobákért, háromágyasban azonban már 9320 forintért lakhattok. Az önköltséges szakon tanulók esetében ugyanez már 23.300 forint havonta (kétágyas szobák esetében) és 20.970 forint a háromágyasok díja havonta.

A BME Bercsényi Kollégiumában csak kétágyas szobákba költözhettek, állami ösztöndíjas képzésben részt vevő hallgatóknak 11.650 forint, az önköltségeseknek 23.300 forint a díj havonta. A Szent István Egyetem Szent Gellért Kollégiuma kétágyas szobájáért a kollégiumi ugyanennyi: 11.650 forint havonta. Három- vagy négyágyas szobában a költség már csak 9300 forint.

A Corvinus Földes Ferenc Kollégiumában 16 ezer forintért kaphattok helyet, ha államilag finanszírozott képzésen tanultok és három- vagy négyszemélyes szobában laknátok. 17.475 forintért kaphattok helyet, ha államilag finanszírozott képzésben tanultok, de kétszemélyes szobában laknátok. Ha nem kerülnétek be államilag támogatott képzésre, a díj már jóval drágább: a kollégium ára 36 ezer forint havonta három vagy négyszemélyes szobában és 40 ezer forint kétszemélyes szobában.

Forrás: ujnemzedek.hu
Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!