2022. november 28., hétfő
Huawei, okostelefon

Kitart az Android operációs rendszer mellett a Huawei

A cég saját fejlesztésű mobil operációs rendszere, a Hongmeng nem okostelefonok, hanem mobil hálózatra kapcsolt ipari és lakossági berendezések számára készül.

Megjelent: 2019. július 24., szerda 13:10  ·  Rovat: Technikás  ·  Forrás: hirado.hu  ·  Indexkép: techradar.com
Megjelent: 2019. július 24., szerda 13:10 | Rovat: Technikás
Forrás: hirado.hu
Indexkép: techradar.com

Ezt a Huawei Technologies igazgatótanácsának tagja, első alelnöke, Catherine Chen jelentette ki, hangsúlyozva: cége továbbra is az Android operációs rendszert használja majd okostelefonjai rendszerszoftvereként.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Korábban a nemzetközi médiában széles körben híresztelések jelentek meg arról, hogy a Huawei saját Hongmeng operációs rendszerével készül kiváltani a Google Android operációs rendszerét okostelefonjaiban.

Catherine Chen egy újságírói kérdésre válaszolva rámutatott, hogy a nemrégiben védjegyként is bejegyzett Hongmeng operációs rendszer ipari felhasználási célú fejlesztése már hosszabb ideje tart, régebben annál, hogy az amerikai szankciók miatt felmerülhetett volna az Android operációs rendszer esetleges kiváltásának a szükségessége.

Elmondta: ahhoz képest, hogy az okostelefonok operációs rendszereinek megírásához több tucat millió sor kódolásra van szükség, a Hongmeng kódolása csak néhány százezer sort igényelt, ennek köszönhetően sokkal biztonságosabb is azoknál. A Hongmeng ennek köszönheti azt is, hogy reakcióideje lényegesen rövidebb az okostelefonok operációs rendszereinél.

Forrás: hirado.hu
Indexkép: techradar.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!