2022. november 26., szombat
ablak

Kijárási korlátozás március 28. és április 11. között

A miniszterelnök bejelentette, hogy kijárási korlátozást vezetnek be. Ennek értelmében szombattól április 11-ig a lakóhelyet csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni.

Megjelent: 2020. március 27., péntek 11:30  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: MTI / IfiPress  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2020. március 27., péntek 11:30 | Rovat: Hírek
Forrás: MTI / IfiPress
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között a koronavírus-járvány miatt. Így két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs kora reggeli tanácskozása után.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A kijárási korlátozásról szóló rendelet felsorolja azokat az alapos okokat, amelyek esetében elhagyható a lakó- vagy tartózkodási hely. Igyekeztek ezt úgy meghatározni, hogy „az élet élhető maradjon” – fogalmazott. A kormányfő a rendelkezéstől azt várja, hogy lecsökken a kontaktusok száma, és ha ez megtörténik, akkor a járvány terjedési sebessége is lelassul.

A legfontosabb rendelkezések:

  • a lakóhelyet csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni;
  • az élelmiszerboltok, piacok, drogériák és patikák továbbra is nyitva lesznek, de azokat 9 és 12 óra között csak a 65 év felettiek látogathatják, ebben az időszakban más nem mehet be ezekbe;
  • nyilvános helyeken egymástól másfél méteres távolságot kell tartani!

A rendelet – pdf formátumban elérhető ide kattintva – pontosan meghatározza és felsorolja, hogy milyen esetekben hagyható el a lakóhely.

Forrás: MTI / IfiPress
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!