2020. január 19., vasárnap
Hegedű

Ismét korosztályos nemzetközi hegedűversenyt hirdet a Fesztivál Akadémia Budapest

Negyedik alkalommal hirdeti meg a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt a Fesztivál Akadémia Budapest, amelyre 20 év alatti fiatal hegedűsök jelentkezését várják 2020. február 15-ig.

Megjelent: 2019. november 13., szerda 10:44  ·  Rovat: Figyu!  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2019. november 13., szerda 10:44 | Rovat: Figyu!
Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

A szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a jelentkezők két korcsoportban nemzetközi zsűri előtt mérhetik össze tudásukat július 8. és 19. között a Budai Vigadóban. A nemzetközi zsűri elnöke idén is a világhírű hegedűművész, Shlomo Mintz lesz.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Mint felidézték, a hegedűversenyt 2017-ben alapította Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a legifjabb, húsz évesnél fiatalabb hegedűművész generáció számára. A versenyzőket neves hegedűművészekből és pedagógusokból álló nemzetközi zsűri értékeli, amelynek elnöki tisztét kezdettől fogva Shlomo Mintz, Fehér Ilona egykori növendéke tölti be – áll a kommünikében.

Jelentkezni a Fesztivál Akadémia honlapján december 1-től elérhető online jelentkezési lap kitöltésével és egy videó felvétellel lehet, amelyen két szabadon választott, eltérő karakterű, illetve stílusú darab előadásának kell szerepelnie – részletezték.

Ismertették: a jelentkezéshez szükséges még önéletrajz és szaktanári ajánlás is. Az előválogatáson sikeresen szerepelt versenyzők és a zsűri névsorát 2020. március 1-én teszik közzé a Fesztivál Akadémia Budapest honlapján.

A hegedűverseny részét képezik a zsűritagok által adott mesterkurzusok, továbbá a lehetőség, hogy a versenyzők részt vehetnek a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás művészeti vezetésével a Zeneakadémián zajló nemzetközi kamarazenei fesztivál, a Fesztivál Akadémia Budapest próbáin és koncertjein.

Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!