2022. december 3., szombat
A Kis-Pingvin Úszó és Vízilabda Előkészítő úszói

Hosszában ússzák át a Balatont fiatal úszók

A budapesti Kis Pingvinek Úszó- és Vízilabda Egyesület tizennyolc ifjú sportolója jótékony céllal, egy új tornateremért vállalkozott a Balaton szokatlan irányú átúszására Keszthelytől Balatonakarattyáig.

Megjelent: 2019. július 8., hétfő 13:58  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: hirado.hu  ·  Indexkép: MTI - Varga György
Megjelent: 2019. július 8., hétfő 13:58 | Rovat: Sport
Forrás: hirado.hu
Indexkép: MTI - Varga György

Az eseményt a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvánnyal közösen szervezték. A 77 kilométeres távot július 10-én délre tervezi befejezni a 18 gyerekből és három felnőttből álló csapat – mondta el az M1-en Csanda Gergely, a Kis Pingvinek Úszó- és Vízilabda Egyesületének főszervezője.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Az úszás ötletgazdája a gyerekek edzője, Menczinger Melinda, aki edzőtársával, Török Fannival és volt vízilabda válogatott testvérével, Menczinger Katával kíséri végig a vízben tanítványait.

A kiválasztott gyerekek közül többen 4 éves koruk óta úsznak, vízilabda bajnokságokon vesznek részt és egyetlen álmuk az olimpia. A Balaton átúszása egy egészen új kihívást jelent a számukra, mert itt nem csak a fizikai képességeik számítanak. Monoton, hosszan tartó úszás vár rájuk a Balaton mindig változó hullámos vizén. Ez az ember szellemét is próbára teszi – mondta el Menczinger Melinda, a gyerekek edzője.

A csapat hétfőn reggel indult el Keszthelyről, a végállomás pedig Balatonakarattya lesz. A tervek szerint a gyerekek váltásban úsznak majd egy-egy órát egészen napnyugtáig. A távot másnap reggel 5 órakor folytatják és várhatóan még aznap este meg is érkeznek Balatonakarattyára. A különleges Balaton-átúszás résztvevőire egy 40 fős stáb és hat kísérőhajó vigyáz.

A Kis-Pingvin Úszó és Vízilabda Előkészítő úszói (Fotó: MTI - Varga György)

Hosszában ússzák át a Balatont fiatal úszók
(Fotó: MTI – Varga György)

A rendhagyó és nem mindennapi sportteljesítménnyel a fiatal úszók elsősorban a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány sportolóira szeretnék felhívni a figyelmet és egyben támogatni őket egy új tornaterem kialakításában. Ezen túl motiválni is szeretnék a gyerekeket, valamint megmutatni nekik, hogy kitartó munkával a hihetetlennek tűnő célok is elérhetők.

Az úszás mellé állt nagykövetként Cseh László többszörös olimpiai dobogós világbajnok úszó, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Lotfi Begi DJ-zenei producer, a Pamkutya és Beniipowa influencerek.

A résztvevők fél évig készültek erre a vállalkozásra.

Forrás: hirado.hu
Indexkép: MTI - Varga György
Címkék:
, ,
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!